wanneer je een bril draagt

Het gaat niet altijd over rozen wanneer je een bril draagt. Lang geleden was een bril enkel een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Dat is tegenwoordig wel anders. Tegenwoordig is het een onderdeel van je totale look. Zeg maar een accessoire die je outfit compleet maakt. Je bril is hier onderdeel van, en andersom. Deze 10 dingen zullen je dan ook bekend voorkomen.

1. Bekenden kijken ineens anders wanneer je geen bril draagt

Een bril is misschien wel de meest in het oog springende accessoire. Wanneer je geen bril op hebt dan zie je er plotseling anders uit. Het kan zelfs voorkomen dat je vrienden of collega’s eerst goed moeten kijken wie je bent.

2. Wat is de kapper aan het doen?

Naar de kapper gaan is altijd een beetje spannend. Je haar vormt ook een belangrijk onderdeel van je look & feel. Je wilt niet dat dit verpest wordt. Wanneer je bijziend bent en je bril afzet, dan heb je geen kijk meer op wat de kapper met je haar doet. Nadat de knipbeurt erop zit en je bril weer opzet weet je past wat je kapper onder het begrip “bijknippen” verstond. Een blijvend spannend moment.

3. Regen is je grootste vijand

In Nederland hebben we nauwelijks winterweer, maar wel een lange herfst. Voor mensen met een bril is dit extra lastig, want regen is je grootste vijand. Zelfs als je maar heel even buiten bent en in een klein buitje terecht komt zit je bril onder de regendruppels en zie je niets meer. Wanneer wordt de bril met ruitenwissers uitgevonden?

4. Brillenglazen die steeds beslaan

Zeker in deze periode is dit een bekend probleem. Zodra je ergens naar binnen stapt waar de temperatuur hoger is dan buiten zie je niets meer. De brillenglazen beslaan en je moet je bril afzetten en schoonmaken. Een probleem dat veel voorkomt, ook wanneer je net een slok koffie of thee pakt. Met even poetsen is het probleem gelukkig snel opgelost.

5. In bed een boek lezen of televisie kijken

Voordat je gaat slapen nog even Netflixen of een spannend hoofdstuk lezen in je favoriete boek? Ik ben er gek op, maar iedereen die een bril draagt zal herkennen dat het niet zo eenvoudig is. Je kussen is namelijk geen grote vriend met je kussen, en dat gaan ze ook nooit worden. Je bril beperkt je in feite wellicht om je favoriete positie in te nemen. Niet zo heel handig dus.

6. Mensen die je bril op willen zetten

Mag ik je bril eens opzetten? Heb jij het ook al zo vaak gehoord? Als de gemiddelde brildrager een euro zou krijgen voor iedere keer dat je deze vraag zou krijgen dan zouden we rijk zijn. Vaak vind ik het geen probleem, maar er zijn mensen die je bril aanpakken bij de bril glazen. Je krijgt je bril terug en hij zit vol met vette vingers. Die mag je vervolgens zelf weer wegpoetsen.

7. Vette en vieze bril glazen

Hoe kan het toch? Je hebt net je bril schoon gemaakt, maar vlak daarna is hij opnieuw vies. Soms lijkt het alsof de bril een magneet is voor viezigheid. Als brildrager moet je er dus aan wennen dat je de bril steeds schoon moet maken. Er zijn gelukkig wel stof, vuil en waterafstotende brillen glazen, dit scheelt een boel poetswerk!

8. Shinen op de foto

Dat een bril een echte eyecatcher kan zijn spreekt voor zich, met name als je op een lekkere zonnige dag op de foto gaat. Door de reflectie van de glazen sta je letterlijk te shinen. Wanneer je niet wilt dat de ogen overschaduwd worden door licht kun je kiezen voor ontspiegelde brillen glazen. Deze nemen de reflectie zo veel mogelijk weg.

9. Even een nieuwe zonnebril kopen

Internet staat tegenwoordig vol met de leukste zonnebrillen, maar als brildrager heb je hier niet zoveel aan. Meestal zijn deze niet op sterkte. Je kunt dus niet even een nieuwe zonnebril kopen. Wanneer je een nieuwe zonnebril wilt kopen zal je dus naar de opticien moeten. Gelukkig maar, want zo weet je in ieder geval zeker dat je ogen beschermd zijn tegen het felle zonlicht.

10. Wanneer je bril je outfit afmaakt

De bril is meer dan alleen een hulpmiddel om goed te kunnen zien. Mensen kijken elkaar direct in de ogen, dit maakt de bril de meest opvallende accessoire. Daarom is er eigenlijk geen betere manier om een “fashion statement” te maken. Zorg dat je bril goed bij je outfit past.