Het is iets wat veel mensen jaarlijks overkomt: ze constateren dat ze slechtere ogen krijgen en besluiten daar wat aan te doen. Ze laten ze controleren en komen erachter dat ze inderdaad te slecht zijn en dat ze een bril of contactlenzen nodig hebben.

Nu wordt het echter een lastige keuze, want wat wil je precies? Een bril of contactlenzen? Veel mensen vinden een bril esthetisch niet mooi en besluiten daarom voor contactlenzen te kiezen. Maar dat is helemaal niet nodig, aangezien brillen steeds hipper worden en er prachtige formaten zijn te vinden.. Daarom bij dezen 6 reden waarom je beter een bril kan dragen dan contactlenzen.

1. Een bril is comfortabeler

Wanneer je mensen kent die contactlenzen gebruiken, zul je ze ongetwijfeld wel eens beklag hebben horen doen hierover. Het brengt namelijk de nodige irritaties met zich mee en dat is natuurlijk erg vervelend. Contactlenzen kunnen er namelijk voor zorgen dat je ogen uitdrogen en dat is natuurlijk niet leuk. Ook is het veelvoorkomend dat bij contactlenzen de ogen gaan irriteren, en dat is iets waar je dagen last van kunt hebben. Bij een bril is dit niet het geval!

2. Er is altijd wel een bril die bij je past

Veel mensen knappen af op brillen, omdat ze andere mensen ermee zien lopen en denken: nee, dat is geen mooie bril. Dit betekent echter niet dat er geen mooie brillen zijn. Vroeger was er misschien weinig keus, maar tegenwoordig zijn er zoveel keuzes in brillen dat je je geen zorgen meer hoeft te maken. Er is altijd wel een bril die bij je past.

3. Een bril is ideaal voor reizen

Het nadeel van contactlenzen is eveneens dat wanneer je reist niet precies weet hoeveel je er mee moet nemen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je er een paar verliest, dan kun je met de gebakken peren zitten omdat je er bijvoorbeeld niet genoeg hebt ingepakt. Bij een bril is dit probleem snel opgelost. Deze hoef je namelijk niet eens in te pakken, want je kunt hem gewoon op je hoofd zetten!

4. Je hoeft minder op make-up te focussen

Dit is vooral een goede reden voor vrouwen en voor mannen die graag make-up dragen. Wanneer je dit gewend bent, maar je hebt geen tijd om je op te maken, dan is het veel verstandiger om een bril aan te schaffen. Bij een bril valt het namelijk niet zo op wanneer je je make-up niet goed hebt gedaan in vergelijking met contactlenzen waarbij dat veel meer opvalt.

5. Makkelijker opstaan

De wekker gaat, je bent moe en beseft dat het een zware dag gaat worden. Het laatste waar je op dat moment zin in hebt is om je contactlenzen in te doen en je daarop te moeten concentreren. Bij een bril is dat probleem snel opgelost, aangezien je deze gewoon kunt opzetten en je dag kan beginnen, wie weet wordt je nog eens een ochtendmens. Dit scheelt onnodige frustraties aan het begin van de dag. En de dag goed beginnen is belangrijk om er een waar feest van te maken.

6. Makkelijker dutjes doen

We leven tegenwoordig in een jachtige tijd. In die tijden van drukte is het soms wel even heerlijk om een powernapje van 20 minuten te kunnen doen tussen alle drukte door, het schijnt ook beter te zijn voor je nachtrust. Bij contactlenzen is dit echter een gedoe, want eerst moet je ze helemaal uit doen en en dan ook weer helemaal in en dat voor maar 20 minuten. Dat kost een hoop werk. Bij een bril is dat probleem er niet, die doe je gewoon af!