tips brildrager

Je make-up moet natuurlijk goed zijn, al helemaal wanneer je een bril draagt. En dat is iets dat prima samengaat! Er zijn wel een paar handige tips waar je op kunt letten. Alles over brillen zet er maar liefst 8 op een rij. Probeer ze morgenvroeg direct uit!

Heb je pas een bril? Dan heb je waarschijnlijk al wel gemerkt dat je make-up rondom de ogen er toch net iets anders uit ziet met die brillenglazen ertussen. Geen man overboord, er zijn alleen een paar kleine nuances nodig. Met deze tips zie je er iedere dag stralend uit, beloofd!

1. Maak gebruik van een vergrotende spiegel

Hoe kun je eigenlijk goed zien hoe je make-up aanbrengt zonder dat je een bril op hebt? Makkelijk, gebruik gewoon een vergrotende spiegel. Die zijn tegenwoordig gewoon bij bijvoorbeeld IKEA te koop, je hebt ze zelfs met ingebouwde LED verlichting. Een uittrekbare scheerspiegel naast de grote spiegel in de badkamer werkt ook goed.

2. Bijziend? Vergroot je ogen optisch

Wanneer je een bril draagt met een minsterkte dan lijken je ogen optisch kleiner. Met een paar eenvoudige trucs maak je ze juist optisch groter. Kies voor een oogschaduw met een licht glanzende kleur. Deze halen je ogen als het ware naar voren. Denk hierbij aan kleuren als zilvergrijs, lichtgroen en roze. Trek een lijntje met een kohlpotlood onder je ogen en laat deze vervagen. Bijvoorbeeld in een zachtblauwe of bordeauxrode kleur. Voor de dramatische en zwoele look!

3. Verziend? Kies voor subtiel of smokey eyes

Als je een bril draagt met glazen die een plus sterkte hebben geeft dit een ietwat vergrotend effect. Het goede nieuws is dat je jezelf uit kunt leven op smokey eyes! Matte tinten doen je ogen optisch kleiner lijken. Hetzelfde geldt voor wanneer je het liever iets subtieler houdt. Probeer neutrale zachte tinten, misschien met een klein glittertje erin. Eyeliners verkleint eveneens je ogen.

4. Gebruik mascara, maar minder naar de puntjes

Let er goed op dat je geen klontjes krijgt, want zeker wanneer je een bril draagt met plus glazen dan vallen deze extra op. Breng mascara aan vanaf de “wortel” van je wimper. Wiebel een klein beetje heen en weer met het borsteltje en verdeel de mascara gelijkmatig. De tweede laag alleen iets meer naar de “wortels” toe en niet zozeer naar de uiteinden. Wanneer je het op deze manier doet dat worden de puntjes van je wimpers niet te zwaar en raken ze de brillenglazen niet wanneer je met je ogen knippert.

5. Verberg donkere kringen met een concealer

Als je last hebt van donkere kringen rondom je ogen dan verberg je deze helaas niet met je nieuwe bril. Ook niet zo’n probleem, daar is concealer voor uitgevonden. Breng deze concealer aan met een licht kloppende beweging van je vingertoppen. Net onder je ogen. Gebruik vervolgens nog een beetje poeder en je hebt een stralende blik!

6. Niet teveel foundation en afpoederen

Wanneer je foundation gebruikt dan kun je het beste een klein laagje aanbrengen. Breng vervolgens poeder aan over je gezicht. Dit staat sowieso goed, maar zeker wanneer je een bril draagt. Dit zorgt ervoor dat er geen foundation op je bril blijft plakken. Zeker bij het gedeelte van de neusbrug.

7. Denk aan je wenkbrauwen

De wenkbrauwen steken meestal net boven je bril uit. Met een droog watje kun je eventueel achtergebleven foundation en poeder weghalen. Als je het mooi vind dan kun je de wenkbrauwen ook nog een beetje intekenen met een wenkbrauwpotlood. Om een natuurlijke look te creëren borstel je daarna je wenkbrauwen schuin omhoog.

8. Lipstick en rouge

Rouge komt het beste uit als je de rand van je bril laat volgen. Begin in het midden van je wangen en trek het door naar je slaap. Zorg er wel voor dat de rouge en je bril elkaar niet raken. Veel visagisten raden het niet aan om zowel oog make-up en lipstick te combineren. Menig ander visagist lapt deze regels echter aan hun laars. “Het hang helemaal af van de situatie”. Gewoon doen waar je zin in hebt en je jezelf goed bij voelt is vaak het advies. Wanneer je een vintage bril draagt dan kun je beter wel lipstick gebruiken, op die manier breng je het gelaat in balans.