bril in de winter

Naarmate de temperatuur weer begint te dalen, is het belangrijk om te weten hoe deze weersveranderingen onze ogen kunnen beïnvloeden. Koud weer kan van invloed zijn op de gezondheid van jou ogen, dus kun je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de ogen te beschermen als de winter nadert.

In dit artikel bespreken we enkele manieren waardoor koude weersomstandigheden de ogen kunnen beïnvloeden. Natuurlijk met handige tips & tricks om de negatieve effecten te kunnen bestrijden.

Droge ogen

Op dezelfde manier als koud weer je huid in de winter droger maakt, het kan ook de ogen uitdrogen. Of het nu komt van de koude lucht als je buiten bent of van je hitte wanneer je binnen bent, deze droge lucht kan een impact hebben op je ogen.

Je ogen gebruiken vocht om de voorkant van je ogen te reinigen, zodat je helder kunt zien. Wanneer de ogen droog zijn ontbreekt het niet alleen aan vocht dat de ogen beschermt, maar je kan ook irritatie en jeuk ervaren. Dit moedigt veel mensen aan om in hun ogen te wrijven, waardoor de kans groter wordt dat je op die manier ziektekiemen, vuil of stof in de ogen verspreid.

Wanneer het weer buiten koud begint te worden, kun je jezelf beschermen tegen droge ogen door veel water te drinken en oogdruppels te gebruiken als dat nodig is. Wanneer je een kachel gebruikt om het binnen op te warmen zorg er dan voor dat je ook een luchtbevochtiger gebruikt, zodat de lucht in huis niet erg droog wordt.

Gevoeligheid voor licht

Hoewel de meeste mensen weten dat ze hun ogen tijdens de zomermaanden tegen de zon moeten beschermen, weten veel mensen niet dat licht in de winter net zoveel of zelfs meer oogschade kan veroorzaken dan in de zomer. Koud weer kan ervoor zorgen dat sommige mensen lichtgevoeligheid ervaren. Hoewel sneeuw misschien mooi is om naar te kijken, zal het reflecterende oppervlak de UV-blootstelling verhogen.

bril in de sneeuw

Wanneer het buiten begint te sneeuwen, moet je er rekening mee houden dat je meer kans heb om de ogen te beschadigen. Als je van plan bent om veel buiten te zijn, draag dan een zonnebril die je beschermt tegen blootstelling aan schadelijke UV-straling. Wanneer je op wintersportvakantie gaat dan kun je het beste een skibril dragen. Zorg ervoor dat je regelmatig rust zodat je de ogen kans geeft om te rusten.

Wazig zicht

Als je veel buiten bent bij lage temperaturen, kan je gezichtsvermogen worden aangetast. Koud weer kan de bloedvaten in de ogen vernauwen. Dit kan wazig zicht veroorzaken. Bescherm de ogen door een beschermende bril te dragen wanneer je buiten bent bij koud weer. Vermijd zoveel mogelijk tijd buiten als de temperatuur onder het vriespunt ligt.

Als je veranderingen in het gezichtsvermogen opmerkt, ga dan onmiddellijk naar binnen. Als het probleem zichzelf niet snel oplost overweeg dan om een ​​arts te raadplegen. Om betaalbare zonnebrillen te kopen die je ogen veilig houden, bezoek je deze winter Over Brillen. Met onze uitgebreide collectie zonnebrillen vindt je zeker een zonnebril die aan jou behoeften voldoen!