acetaat brillen

Acetaat brillen bestaan uit een soort kunststof en is gebaseerd op planten. De mogelijkheden zijn onbeperkt, als je op zoek bent naar een nieuwe bril dan kun je kiezen uit een enorm scala aan acetaat monturen. We zien dat dit materiaal steeds vaker wordt gebruikt bij het maken van brillen.

Dit materiaal heeft namelijk nogal wat voordeel ten opzichte van kunststof. Het is ten eerste zeer stevig, en ten tweede is acetaat licht. Dit verhoogt het draagcomfort enorm waardoor je de bril prettiger zal dragen. De acetaat monturen worden onder hoge temperaturen uit een blok acetaat gesneden en gebogen. Komt de acetaat bril opnieuw in aanraking met hoge temperaturen dan kan het zijn dat de bril weer een recht vorm aanneemt. Laat je acetaat bril dus niet op een zomerse dag in de auto liggen!

Door gebruik te maken van acetaat kun je een uniek samenspel van allerlei kleuren verwerken tot één geheel. Zo komen acetaat brillen letterlijk tot leven. Ook transparante brillen, met kleuren zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan donker bruine gemengde kleuren of duotonen. Een bijkomend voordeel van acetaat is dat het anti-allergeen is. Tegenwoordig hebben bijna alle bekende brillenmerken acetaat monturen in hun assortiment.

acetaat brilmontuur

Wat is acetaat eigenlijk?

Acetaat wordt ook wel “cellulose acetaat” genoemd. Het is een kunststof die gebaseerd is op planten. Het komt uit katoen en houtpulp. Deze worden tijdens het fabriceren van acetaat met elkaar vermengd totdat het een vezelachtige substantie is geworden. Na deze behandeling wordt er door middel van kleurstoffen een “acetaat blok” gevormd waar een bril uit kan worden gesneden. In iedere denkbare vorm.

Vrijwel ieder brillenmerk op Alles over Brillen heeft een deel (sommigen zelfs alleen maar) een deel van hun collectie vervaardigd uit een blok acetaat. De bril gemaakt van acetaat is er daardoor écht voor iedereen!

bekijk onze merkbrillen