bifocale brillenglazen

Wat zijn brillen met bifocale brillenglazen? De naam zegt eigenlijk al genoeg, het zijn namelijk glazen die een dubbel doel hebben. Je kunt er namelijk dichtbij- en veraf mee kijken. Het brillenglas is ingeslepen met meerdere sterktes voor ogen die verschillende oogafwijkingen hebben.

In veel opzichten lijkt dit type glas op de multifocale brilglazen. Het is alleen zo dat multifocaal glas een nog breder gebruiksdoel heeft. Dit verklaar tevens de naam multi. Brillen met bifocale glazen worden veelal gebruikt wanneer diegene veel leest. Door het multifocale glas beschikt je namelijk over een breder lees oppervlak. Het bovenste gedeelte van je bril is voor veraf, en het bovenste deel voor dichtbij. Door de komst en ontwikkeling van multifocale glazen verdwijnt de bifocale bril wel steeds meer naar de achtergrond.

De opticien is diegene die je uiteindelijk het beste advies kan geven over welke bifocale brillenglazen het beste bij jou persoonlijke wensen passen. Het hangt namelijk sterk af voor welk doel je de bril gaat gebruiken. Het aanmeten van een nieuwe bril met bifocale brillen glazen is specialistisch werk en vraagt om technische kennis en de daarvoor bestemde apparatuur.

Bij het aanmeten van dit type glas wordt er nauwlettend gekeken naar hoe je kijkt, in combinatie met de aanbevolen correctie. Hiervoor is het belangrijk dat je eerst een deskundige oogmeting laat uitvoeren. Het montuur en de glazen moeten perfect op elkaar zijn afgestemd om goed te kunnen zien. Vrijwel iedere bril die je kunt kopen is geschikt voor bifocale glazen.