hipster bril

Je zou de hipster brillen het beste kunnen omschrijven als een beetje “vreemd”. Eind jaren ’90 waren ze er plotseling, de hipsters. Een nieuwe cultuur en het was de trend om erbij te horen. Een aantal jaren later drong de hipster cultuur zich tussen de samenleving.

Tegenwoordig volop aanwezig, en dat is ook wel prettig omdat het zorgt voor meer beleving op straat. Een hipster heeft zich laten inspireren door de vroege jaren ’30 met de daarbij behorende relaxed en trendy lifestyle. Een hipster draagt dan ook het liefst een bril die daar zo goed mogelijk bij aansluit. Slowfood en kwaliteit staat hierin altijd voorop.

Wat maakt een hipster bril een hipster bril?

Maar wat maakt een hipster een hipster? Wellicht het beste samen te vatten als het omarmen van alle dingen die bij de cultuur uit die jaren komt. Zo bestaan er geen voorgeschreven regels voor een hipster. Vaak in combinatie van bretels, tattoos en de daarbij behorende baar (voor de man natuurlijk). Bij deze intellectuele look hoort dan ook een bril die voorgaande onderstrepen. Deze bijzondere kenmerken vind je dan ook terug in de brillen voor hipsters.

hipster brilmontuur

Het liefst zo divers mogelijk en hier en daar een beetje ironisch. Vintage brillen passen goed bij deze stijl, of oversized brillen. Een soort verlangen naar lang vervlogen tijden. In donkere mat zwarte kleuren of in zoveel mogelijk kleur. Hipster brillen zijn leuk en bijzonder!

bekijk onze merkbrillen