kunststof brillen

Het is een trend om opvallende kunststof brillen te dragen. Je ziet jong en oud rondlopen met een trendy kunststof bril, en misschien jij daarom juist niet. Maar zijn er ook andere redenen om een kunststof bril te dragen?

Er kunnen, anatomisch gezien genoeg redenen zijn waarom deze brillen niet zo geschikt zijn voor jou, maar er zijn wel enorme verschillen te herkennen in de kunststof bril. De rede dat de ene bril juist goed past, en de ander juist niet. Het is goed om te weten dat deze brillen vaak meer afsluiten rond de wangen en de neus. Mede hierdoor kunnen de brillenglazen eerder beslaan dan bij bijvoorbeeld halve rand brillen.

De kunststof bril heeft voor- en nadelen

Kunststof brillen glijden over het algemeen ook meer dan andere type brillen. Met name bij warm weer als de huid gladder is. Het fijne aan een kunststof bril is juist dat het draagvlak op de neus groter is. Het gewicht van het montuur wordt dan beter verdeeld, zo ervaar je een prettiger draagcomfort. En vanwege het ontbreken van neussteuntjes kunnen deze niet gaan irriteren, afdrukken of knellen. Er zijn trouwens genoeg kunststof brillen te koop met deze neussteuntjes.

kunststof bril

Kunststof brillen met een steuntje

Brillen met deze steuntjes zijn veelal gemaakt van metaal. Dit maakt hem een minder opvallende bril en zijn ze vaak een stuck lichter in gewicht. Door het ontbreken van deze steuntjes sluit hij minder af en dit komt ten goede van de ventilatie. Dit is met name handig als je het plots erg warm hebt (denk bijvoorbeeld aan de overgang).

Deze metalen brillen hoeven tegenwoordig niet onopvallend te zijn, afhankelijk van het kleurgebruik wordt het een opvallende, of juist een onopvallende bril. Deze steuntjes kunnen wel rode afdrukken op de neus geven, en kan het zijn dat de bril een andere afstelling vereist. Metalen brilmonturen zonder deze steuntjes bestaan ook al decennia.