metalen brillen

Metalen brillen, van dikke tot uiterst dunnen monturen, als er maar metaal in verwerkt is! De meeste bekende merken hebben ervoor gezorgd dat de metalen bril weer helemaal terug van weggeweest is. In al haar facetten. In combinatie met bijvoorbeeld titanium of acetaat zorgen voor een trendy bril waar je mee gezien wordt.

Deze dikke acetaat brillen, die ook niet meer weg te denken zijn spelen vaak een belangrijke rol tijdens het ontwerp proces van metalen brillen. Bij diverse merken speelt titanium ook een rol, dit om een bril te ontwerpen die van lichtgewicht is. Gepolijst of geplakt, van sportieve tot eenvoudige en stijlvolle brillen. Deze zijn perfect voor diegene die niet al teveel wil opvallen.

De oorsprong van de metalen bril

Wanneer we terug gaan naar rond 1450 werden er voor het eerst glazen in een metalen beugel verbonden, dit diende uitsluitend als hulpstuk om beter te kunnen lezen. In het jaar 1729 kwam heer Scarlett op het idee om twee pootjes te bevestigen aan de bril, zo kon de bril blijven zitten zonder deze vast te moeten houden.

Voor het vervaardigen van deze brillen werden er allerlei metalen gebruikt. Vandaag de dag wordt er voornamelijk op gelet dat het metaal sterk is en geen irritatie veroorzaakt op de huid. We zouden in feite kunnen zeggen dat de metalen bril er eentje is van lang geleden. Op een simplistische manier werden de glazen in een stuk metaal omrand. Voor de meeste ontwerpers van brillen pure kunst.

metalen brilmontuur

Metalen brillen in allerlei vormen en stijlen

De brillen zijn tegenwoordig in ieder denkbaar model verkrijgbaar, met kleur en speciaal ontworpen om een zo hoog mogelijk draagcomfort te garanderen. In veel metalen brilmonturen wordt metaal met kunststof gecombineerd. Vaak om de vereiste sterkte te bereiken en om de bril een speelser uiterlijk te geven. Metaal heeft in dat geval vaak de hoofdrol.