multifocale brillenglazen

Wat zijn brillen met mulifocale brillenglazen? Met dit type glazen is het mogelijk om verschillende sterktes in het glas te slijpen. Zo wordt je favoriete bril letterlijk multifunctioneel. Met een multifocale bril kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien.

De glazen bestaan bij dit type bril uit verschillende delen, zo is één gedeelte bijvoorbeeld geslepen om goed te kunnen lezen, en is het andere gedeelte geschikt om veraf goed te kunnen zien. Het lees gedeelte zit meestal aan de onderkant van het glas, en heeft vaak een plus correctie. Dit is omdat je voornamelijk omlaag kijkt wanneer je rustig een boek zit te lezen. Het bovenste gedeelte is vaak voorzien van een min correctie. Een tijd geleden was de overgang duidelijk te zien aan de glazen, je kon de lenzen bijna in het glas zien zitten.

Tegenwoordig is dit gelukkig anders. De overgang is gedurende de jaren vloeiend geworden. Dit kijkt tevens ook een stuk prettiger. Het aanmeten van een montuur met dit type glas is specialistisch werk, het vraagt vakwerk van de opticien in kwestie. De opticien heeft de juiste apparatuur om de bril glazen te slijpen.

Hiervoor zal hij eerst je ogen bestuderen, je manier van kijken in combinatie met de correctie die je nodig hebt om goed te kunnen zien met de bril die je hebt uitgezocht. Elk onderdeel moet perfect op elkaar aansluiten. Vrijwel iedere bril is geschikt voor multifocale glazen, dat maakt het uitzoeken van een nieuwe bril een stuk gemakkelijker!