oversized brillen

Oversized brillen zijn groot en willen uitsteken boven de rest. Grote brillen die je mag zien. Ze zijn over het algemeen vrij grof, maar ze laten je gezicht ook zien. Het aanbod is tegenwoordig zo breed dat er voor iedereen een geschikte oversized bril is.

De eerste oversized brillen kwam in de vroegere jaren ’80. Ze waren zoals de naam doet vermoeden groot en vooral opzichtig. De bedoeling van deze brillen was om zo ruim mogelijk om je heen te kunnen kijken. Dit type bril is uitermate geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Enige tijd zag je ze nauwelijks nog in het straatbeeld, maar tot voor kort was de bril in volle glorie opnieuw te bewonderen op menig catwalk.

te grote brillen

Opvallende grote brillen van deze tijd

Zichtbaar grote brillen en helemaal van deze tijd. Dankzijn de terugkeer van deze monturen begon naast een hippe collectie correctiebrillen ook een trendy collectie zonnebrillen. Nu maakt dit type bril vooral furore in de damescollectie. De oversized bril is hoe dan ook weer helemaal terug. Menig hipster heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Oversized brillen staan voor onafhankelijkheid, zou je kunnen zeggen. De meeste brillenmerken hebben tenminste een aantal van dit soort grote monturen in hun collectie zitten.

bekijk onze merkbrillen