randloze bril

Randloze brillen zijn brillen die je nagenoeg niet ziet. Vaak zijn deze brillen zeer geraffineerd, bij vrijwel ieder montuur zie je dit terug. De ideale bril die vaak vederlicht is, amper opvalt en stijlvol is. Het doel is een zo min mogelijke rand te creëren. Deze is in de meeste gevallen alleen te zijn bij de neusbrug (het stukje tussen beide brillen glazen).

Verreweg de meeste randloze brillen zijn gemaakt van titanium, een materiaal dat uiterst licht is, maar wel oersterk is. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens zeer flexibel. Het geeft de randloze bril de noodzakelijke veerkracht. Het is zelfs zo flexibel dat je dit type brillen naar hartenlust kunt buigen, de bril zal dan in oorspronkelijke vorm terugkeren.

randloze brillen

Zo min mogelijk opvallen met een randloze bril

Het doel van de meeste randloze brillen is om zo min mogelijk op te vallen. Er zijn ook brillenmerken die er juist voor kiezen om dit minimalisme om te buigen tot een bril die randloos is, maar wel opvalt. Door middel van kleurgebruik of kleine, maar opvallende details. Het accent wordt dan vaak op de veren van de bril gelegd.

Ondanks dat de randloze bril gewild is heeft lang niet ieder brillenmerk een randloos montuur in hun collectie zitten. Het ontwerpen en ontwikkelen van een randloos montuur vereist namelijk veel technische kennis. Logisch ook, want het glas moet wel op zijn plek blijven zitten.

bekijk onze merkbrillen