rechthoekige herenbrillen

Rechthoekige herenbrillen kom je altijd tegen, en je ziet ze overal. Al decennia lang zijn dit type brillen populair en niet meer weg te denken. Deze hoekige monturen kenmerken zich, vanzelfsprekend door de hoekige vorm. Dit varieert van vierkant tot meer ovaal aan de bovenkant.

Brillen met een hoekige vorm maakt je gezicht vaak iets strenger dan een bril met ovale vorm.Verreweg de meeste hoekige herenbrillen zijn typisch mannelijk, ze bevatten vaak stoere en opvallende details. Tegenwoordig uitgevoerd met een moderne twist, de bril moet er natuurlijk wel trendy en van deze tijd uitzien.

Dit type bril is ideaal voor iedereen die niet al teveel wil opvallen, dat komt omdat rechthoekige monturen qua vorm vaak minder uitgesproken zijn dan brillen met een andere vorm. Door middel van kleuren breng je zo’n hoekige montuur pas echt to leven. Zo zie je uiteenlopende modellen, voor de ene doelgroep zijn er hoekige herenbrillen met vaak donkerblauwe of grijze tinten, en voor diegene die juist wel iets meer op wil vallen zijn er brillen met opvallende kleuren.

De veren van dit soort monturen zijn vaak van kunststof gemaakt, dit biedt een prettig draagcomfort. Op die manier ontstaat er een samenspel van verschillende materialen in combinatie met een hoekig gevormde bril. Van terughoudend tot uitbundig.

bril voor rond gezicht

De hoekige bril die aansluit op je persoonlijkheid

Dat brillen tegenwoordig meer zijn dan alleen een medisch hulpmiddel moge duidelijk zijn. Brillen worden steeds meer een onderdeel van je persoonlijkheid en stijl. Het liefst aansluitend op je kledingkast. Er zijn echter meer redenen waarom de bril is uitgegroeid tot een signature accessoire.

Ze hebben namelijk een grote invloed op het optische gedeelte van ons gezicht. Deze gezichtsvormen zijn grofweg in te delen in vijf verschillende typen. Hoekig, rond, ovaal, hartvormig en langwerpig. Welke type gezicht je ook hebt, er is een geschikte bril die bij je past! Wil je meer weten over welke bril het beste past? Bekijk dan dit artikel eens!

bekijk onze merkbrillen