mooie retro brillen

Bijzondere retro brillen, niet meer weg te denken. We gaan dit seizoen massaal aan de retro brillen, wat de revival van onder andere de vlinder bril en de ronde brillen betekent. De meest bijzondere materialen zijn geoorloofd bij dit type bril. Waaronder nylon en hout. Ook zien we veel verschillende kleuren.

Deze “ombre trend”, een verlopende kleur in het montuur, lijkt ook hier een blijvertje te zijn. Kun jij je de oversized brillen nog herinneren van de beginjaren ’90? Wie had kunnen denken dat deze brillen opnieuw de trend zouden worden! Want je moet wel een klein beetje lef hebben om zo’n bril te dragen. Wanneer je overtuigd bent dan zul je merken hoe cool en speels deze modellen zouden staan.

Retro brillen voor de klassieke look

Combineer de retro bril met bijvoorbeeld een leuk jurkje voor het “sexy nerd” effect, of kies juist voor een hele stoere outfit met een stads effect. Laten we eerlijk zijn, de beste retro bril is ook daadwerkelijk oud. Als je een beetje mazzel hebt vind je een goed exemplaar op een rommelmarkt tijdens Koningsdag. De kans op een heuse vintage merkbril is alleen niet heel groot. Het internet biedt hierin uitkomst. Zo kun je bij voor grote optiek winkels een leuk retro model online passen en kopen.

informatie over brillen

De brillen op sterke in een volledige vintage look zijn er in allerlei maten en vormen. Van uiterst glamoureuze modellen tot expliciete ronde monturen. Kiezen voor de juiste vintage bril is een kwestie van stijl en flair. De vintage modellen zijn moderne brillen die gebaseerd zijn op de retro look brillen. Ze zijn immens populair bij bloggers en fashionistas. De retro bril is eenvoudig te verdelen in drie categorieën:

Ronde brillen
De ronde bril zorgt voor het verzachten van je gezicht, meestal in een vierkante gezichtsvorm. Wie een rond brilmontuur draagt maakt een gedurfde keuze. De brillen zijn klassiek en stijlvol en worden geassocieerd met prominente filmsterren waaronder Justin Timberlake en Johnny Depp.

Cat eye (vlinder gevormde) brillen
Brillen in cat eye vorm, ook wel bekend onder de naam vlinderbril verlengd als het ware de slaap met een gebogen profiel. Ze zijn uiterst glamoureus en geraffineerd. Dit type bril past het beste bij mensen met een ovale gezichtsvorm.

Aviator brillen
De aviator brillen zijn in eerste instantie ontworpen voor piloten in de vroege jaren ’30. Het zijn stijliconen an zich. Door de dubbele brug en slanke brillenveren passen ze uitstekend bij mensen met een ovale gezichtsvorm. De oorspronkelijke vorm komt bij het modemerk Ray Ban vandaan.

Wat is het verschil tussen retro en vintage brillen?

Retro brilmonturen zijn de moderne variant van de echte retro brillen, maar ademen de vintage look in al haar facetten. Natuurlijk met de laatste inzichten, technieken en diverse materialen. Deze retro stijlen zijn beïnvloed door vintage. Bijvoorbeeld door Wayfarer brillen, ronde brillen en vlinder gevormde brillen. De sleutel tot succes is het kiezen van een bril die het beste aansluit bij je gezichtsvorm.

bekijk onze merkbrillen