ronde brillen

Of het nu gaat om ronde brillen, ronde zonnebril of hippe bril. De bekende John Lennon bril is iconisch, hier kan geen misverstand over bestaan. De ronde bril is de afgelopen 40 jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De twee rond gevormde brillenglazen die meestal in een dun metaaldraad hangen zijn simplistisch maar een stijl icoon.

Ronde brillen hebben een eigentijdse en uiterst modieuze uitstraling. Er zijn dan ook maar weinig brillenmerken die geen ronde brilmonturen aanbieden. Van de budget toppers tot aan de uiterste luxe designers merken. Wanneer je de voorkeur geeft aan rond montuur maak je hoe dan ook een mode statement.

Het perfecte gezicht voor een ronde bril

Iedere gezichtsvorm vraagt om een ander soort bril. Om er goed uit te zien met een ronde bril op heb je bij voorkeur een vierkant, ovaal of rechthoekig gezicht. Weet je niet zeker of een ronde bril goed bij je past? Lees dan zeker eens het artikel over welke bril er bij je gezicht past! In de eerste twee situaties zorgt het ronde montuur ervoor dat de gelaatsuitdrukking zachter wordt. Het maakt het gezicht harmonieus waardoor je er stralend uit zal zien!

Voor diegene met een ovaal gezicht is de keuze echter een stuk eenvoudiger. Hier past in principe iedere bril vorm bij. Maar valt de ronde bril dan ook in je persoonlijke smaak? Neem eens een kijkje in de garderobe. Dit zegt vaak veel over het type persoon.

De ronde bril als legende

Ronde brillen werden voor het eerst populair in de jaren ’60. Met als inspiratiebron legendarische rock sterren. Mensen als Ozzy Osbourne dragen tot op de dag van vandaag een rond gevormde bril, net als bijvoorbeeld Liam Gallagher van de bekende band Oasis.

De klassieke rond gevormde brillen zijn ook dit jaar een hit. Nu de trendwatchers er veelvuldig over schrijven zie je dit icoon telkens weer naar boven komen. Het is eigenlijk wachten op de volgende celeberty die het aandurft om een rond montuur te dragen.

merk brillen

Het is dan ook niet gek dat deze bril in allerlei denkbare formaten en kleuren verkrijgbaar zijn. Van dikke tot uiterst dunnen bril glazen en van zonnebrillen met reflecterende coating. Laat je op Overbrillen inspireren door de ronde brillen van diverse modemerken!

De ronde bril is ingetogen of kleurrijk en gedurfd

Ronde brillen winnen zoals gezegd al een flink aantal seizoenen aan populariteit in de optiek wereld. Dit type montuur is modern, eigenzinnig en een beetje retro. Het trekt de aandacht. Menig brillenmerk heeft de ronde bril al een tijd in het vizier, wie dat niet heeft probeert zelf op de proppen te komen met een rond brilmontuur. In vrijwel iedere collectie zijn de ronde brillen in een eigenzinnig jasje gestoken.

mooie ronde brillen

Vandaag de dag zijn de ronde brillen niet alleen verkrijgbaar in matte donkere kleuren en zijn het juist de uitbundige kleuren die de toon zetten. Met opvallende kleuren en gedurfde monturen. Vaak in combinatie met metaal, kunststof en acetaat. Combinaties met een geborstelde coating of een dubbele brug. Alles kan, zolang het maar lekker opvallend is! De panto bril wordt wel eens verward met de ronde brillen, het verschil zit ‘m erin dat panto brillen een afgeplatte bovenkant heeft en een ronde onderkant. Een bril die bij vrijwel iedere gezichtsvorm past.

Deze excentrieke rond gevormde brillen worden vaak aangezien als de moderne variant van de “nerd bril” die tevens een opmars maakt. Cirkelvormige brillen passen gemiddeld gezien goed bij mensen met een ietwat vierkante gezichtsvorm.

bekijk onze merkbrillen