varifocale brillenglazen

Varifocale brillenglazen zijn weer een stukje innovatiever dan de multifocale glazen. Deze glazen maken het mogelijk om naar verschillende afstanden te kijken, dichtbij, veraf en alles wat daar tussenin zit. In één enkel glas welteverstaan.

De benodigde correcties worden door het gehele glas geslepen, de overgang is vloeiend en sluit naadloos aan bij de manier waarop jij kijkt. Mits het goed wordt geslepen uiteraard. Je zou bij varifocale glazen kunnen zeggen dat er sprake is van een gelijke verdeling en overgang in de benodigde sterktes. De correctie om veraf goed te kunnen zien (dit wordt ook wel “verziendheid” genoemd) zit vaak vlak voor je pupil. Het deel om dichtbij goed te kunnen zien (dit wordt ook wel bijziendheid genoemd) zit meestal onderin het glas.

Het slijpen en het aanmeten van een bril met varifocale glazen is specialistisch werk en vraagt om vakwerk van de opticien. Er wordt gekeken naar jouw manier van kijken. Dit in combinatie met de benodigde oogcorrectie(s). Afhankelijk van welk brilmontuur je draagt. Alles moet haarfijn op elkaar afgestemd worden. Het kijken door een bril met dit type glas kan even wennen zijn. Verreweg de meeste brilmonturen zijn geschikt voor deze glazen. Dat maakt het makkelijker om een bril uit te zoeken!