wayfarer damesbrillen

Met recht kunnen de Wayfarer damesbrillen zich wellicht wel de meest bekende bril noemen. Deze geliefde en gewaardeerde bril vindt haar oorsprong in de zonnebril, die Ray Ban in eerste instantie ontwierp. Veel bekende sterren van het witte doek laten graag zien dat ze een Wayfarer damesbril dragen. De kans is groot dat deze bril daardoor zo bekend is geworden.

Namen als Jack Nicholson en Leonardo DiCaprio zie je vaak verschijnen met een Wayfarer montuur op hun gezicht. FBI agenten uit de bekende series pronken ook met regelmaat met hun Wayfarer bril. Dit type damesbril heeft een eigentijds en eigenzinnig karakter. Je zou het de damesbril met eigen wenkbrauwen kunnen noemen.

Wayfarer brillen hebben een relatief lang frame boven de wenkbrauw, ofwel een lang horizontaal frame. Zeker met oog op de verschillende brillen met vierkante brillenglazen, ronde glazen en ovalen glazen, is dit een eigen kenmerk van de wayfarer brillen. Wat de bril unieker maakt ten opzichte van andere brillen, is het feit dat de bril een stoere en ietwat masculiene uitstraling heeft. Daardoor past de wayfarer bril perfect bij stoere gewaagde outfits, maar kan de bril ook goed gecombineerd worden met een vintage look om een ietwat onopvallende outfit wat meer uit te laten stralen.

wayfarer montuur

Dit seizoen tref je dit montuur weer ten overvloede aan, er is een ruime keuze als het om Wayfarer brillen gaat. Van de meest uiteenlopende vormen, oversized tot klein en met eenvoudige, niet al te opvallende kleuren, en uiterst felle knalkleuren.

Wayfarer brilmonturen maakte hun furore in de jaren ’60 en vormde de basis van het Ray Ban dat het brillenmerk nu is. De roots zijn dan ook nog altijd bij Ray Ban te vinden. Ieder ander merk heeft een geheel eigen invulling gegeven aan het iconische Wayfarer montuur. Net dat ene stapje extra zodat je de bril het liefst altijd met plezier op hebt.

bekijk onze merkbrillen