bril mode van vroeger

De laatste decennia is er een hele boel anders geworden, en terug gekomen! Brillenmode door de jaren heen. Zo zien we trends in brillen die jaren van het straatbeeld waren verdwenen ineens weer opduiken. Tijd voor een leuke compilatie!

Voor iedereen die een stijlvolle, slimme en gesofisticeerde uitstraling nastreeft is een bril natuurlijk een ultiem hebbeding. Ben je benieuwd wat er de laatste jaren allemaal anders is geworden, en welke bril wellicht het beste bij jou past? In het filmpje van Buzzfeed werden de trends van vervlogen tijden op een rij gezet.

Bij vrouwen zien we bijvoorbeeld nerdy en smalle brillen. In allerlei soorten en maten. De vlinder gevormde bril (ook wel cat eye bril genoemd) passeert natuurlijk ook de revue. Klassieke pilotenbrillen en de ronde brillen mogen niet ontbreken.

De heren deden het in de jaren ’30 voornamelijk met ronde brillen, om even later over te stappen naar de immens populaire metalen pilotenbril. De funky rechthoekige en oversized brillen spelen ook een belangrijke rol in de geschiedenis. Andere mijlpalen zijn spiegelende glazen en de sportievere monturen.