trends in brillen 2019

De brillentrends 2019, het nieuwe jaar staat voor de deur en de eerste brillen collectie voor het eerste seizoen van 2019 zijn aangekomen bij de meeste opticiens en optiek winkels. Dé tijd om op zoek te gaan naar een nieuw fris montuurtje, zodat je er ook aankomend jaar weer tegenaan kunt! Je kunt deze collecties kort samenvatten als “eigenwijs, tijdloos en uitgesproken”. De opvallende retro en vintage modellen met hoekige en ronde (oversized) brillenglazen met hippe kleuren passen helemaal in de trend en tijd van het jaar.

Wij geven je graag een aantal tips om je keuze eenvoudiger te maken. Een bril is nog altijd één van de gezichtsbepalende modeaccessoires, en kan daardoor je nieuw outfit compleet maken. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Welke bril het beste bij je gezicht past lees je in dit uitgebreide artikel. Het moet natuurlijk wel in balans zijn met de contouren van je gezicht. Persoonlijke smaak en stijl spelen hierbij ook een rol, wat wil je uitstralen & hoe wil je overkomen? Vorm, stijl en de grote van het montuur hebben namelijk een grote invloed op hoe jij overkomt.

Het aankomende seizoen wordt geïnspireerd door monturen met frisse tinten, vrolijke patronen en mooie vormen. In een enorme hoeveelheid verschillende soorten materialen. Een echte eyecatcher waarmee het voorjaar een tint krijgt. Dit zien we duidelijk terug in de nieuwe brillencollectie van bijvoorbeeld Etnia Barcelona brillen & Calvin Klein brillen. Wij zijn gek op brillen met klasse! Brillen die iets doen voor je gezicht. De juiste bril voegt niet alleen iets toe aan de look & feel van een outfit, maar geeft de brildrager ook een goed gevoel.

De retro & vintage brillen

Dat de jaren ’50 en ’60 ons nog steeds inspireren blijkt uit onze ruime voorraad retro brillen & vintage brillen. We zien een toename van het aantal cat eye brillen (vlinder gevormde brillen) en de ‘dikke’ brillen, vaak gecombineerd met dikke brilglazen. Hiermee maak je een echt fashionstatement! In diepzwart tot vrolijke met allerlei kleurtjes. De combinatie van beide zorgen voor een eigenzinnige ‘geeky look’.

Wij zijn al een hele tijd fan van de zogenaamde ‘new vintage’ brillen. Stoere jeans, t-shirts en een verfijnde rugtas. Het is een bril die bij wijze van zo uit de kast van je vriendje komt. Stel het je eens voor; een super vrouwelijke outfit met daarbij een dikke new vintage bril. Gewaagd en met lef! Het zijn veel zwarte oversized brillen die we in deze collectie terug zien komen.

Simpel en doeltreffend

Naast de vaak oversized brillen, en duidelijk aanwezige brillen zien we dit seizoen ook het fenomeen ‘less is more’. Op de catwalk laten brillenontwerpers steeds vaker zien dat minimalisme een aankomende trend is. Ook wij hebben diverse brillencollecties waarin je dit terugziet. Zo zijn de brillen van Silhouette een perfect voorbeeld van de verfijnde en minimalistische trend. Naast Silhouette zijn er binnenkort ook Lindberg brillen online te passen.

Oversized, het kan niet groot genoeg

Oversized is letterlijk uit te drukken in ‘grote’ trend aankomend seizoen. Brillen die eigenlijk net iets te groot zijn zorgen voor een stoere look. Deze brilmonturen zijn al een tijdje te koop, maar we zien ze in de huidige collectie vaker terugkomen, de trend is bij meerdere brillenontwerpers duidelijk overgewaaid. Een oversized montuur met dikke glazen of alleen een grof montuur met dunnere glazen, alles is mogelijk! Een oversized bril is goed te combineren met bijvoorbeeld een oversized jas, trui en een wijde broek.

Verschillende materialen

Naast de bekende kunststof en metalen brillen zien we dit seizoen meer verandering met betrekking tot het gebruik van verschillende soorten materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld een unieke bril dragen die gemaakt is uit één stuk hout, niemand heeft die bril die jij op hebt! Elke bril krijgt een boost door het gebruik van niet alledaags materiaal. Bekijk bijvoorbeeld de brillen van Superdry.

Ronde opvallende brillen

Ook dit jaar zien we de ronde bril weer volop ten tonele. Het is niet alleen Harry Potter die met een rond gevormd brilletje te zien is. Of een ronde bril je ook zal staan hangt heel erg van de vorm van je gezicht af. Heb je een lang smal gezicht? Dan zal een ronde bril je waarschijnlijk erg leuk staan! Kleur, en met name rood. Een opvallend gekleurde bril is tegenwoordig niet alleen maar weggelegd voor sportkleding, ook je casual outfit mag vandaag een flinke portie kleur hebben. Het is moeilijk te benoemen welke kleuren wij het vaakste zien, het zijn er zoveel! Een perfecte bril voor bij een panterprint, of leren broek.

Rood is momenteel niet alleen dé modekleur qua kleding, ook je bril mag deze winter knalrood zijn en opvallen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een bril met een rode voorkant en zwarte binnenkant, of een combinatie van rood met een andere kleur. In het voorjaar zagen we de kleur rood ook opvallend vaak, deze trend zet zich deze winter door. Wij hebben een groot aanbod als het gaat om rode brillen, in allerlei vormen en tinten.

Vlinderbrillen (cat eye brillen)

Wie de afgelopen tijd goed heeft opgelet is het vast niet ontgaan. Brillen met een vlindervorm (ook wel cat eye brillen genoemd) zien we steeds vaker op de catwalk. Vlinderbrillen combineren bij veel outfits. Vandaag de dag zijn vlinderbrillen in diverse kleuren en materialen te krijgen. Heb je een hartvormig gezicht? Dan is een vlinderbril de ideale trendy bril voor jou. Tot slot volgen hieronder nog enkele tips om een succes te maken van het uitzoeken van een nieuw montuur.

De bril die bij je persoonlijkheid past

Voordat je bij de opticien naar binnen gaat is het belangrijk om even stil te staan bij je persoonlijke stijl. Sta je graag volop in de spotlights of juist helemaal niet? Mensen zijn eenvoudig in een aantal hokjes te plaatsen als het gaat om persoonlijke stijl. Wellicht herken je jezelf hierin. Als eerst heb je de mensen die kiezen voor een bril die optimaal draagcomfort biedt en er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Bij deze mensen gaat draagcomfort boven alles. Gaat het om de prijs- kwaliteitsverhouding dan kun je alle kanten op, van een paar euro tot honderden euro’s. Is dit een herkenbaar aspect, kies dan een bril waarmee je niet al teveel opvalt.

Daarnaast heb je mensen die de voorkeur hebben voor de typerende klassieke look, maar toch een klein beetje mee willen gaan met de mode en huidige standaard. Voor deze mensen maakt een brilmontuur onderdeel uit van hun complete outfit. Alles moet dan ook zoveel mogelijk in balans zijn. Het liefst tussen de stijl en kwaliteit van het montuur in. Tenslotte heb je nog een groep mensen die een bril als ultieme mode accessoire zien. Ze dragen zelfs een bril wanneer er geen behoefte is aan een correctie. Deze mensen kiezen dan ook het liefst voor een bril die uitgesproken is in alle mogelijke facetten. De bril moet voldoen aan alle standaarden en trends in brillen van deze tijd.

Match de kleur van de bril

De kleur van de bril is naast de vorm van de bril één van de belangrijkste delen, of je nu kiest voor een warme of koude kleur. Neem voordat je een nieuwe bril koopt jezelf even onder de loep en bekijk welke ondertoon jouw huidtype bevat. Op die manier is het gemakkelijker om een bril te vinden die matcht met je gezicht. Heb je een warme ondertoon in de kleur van je huid dan kun je het beste kiezen voor een brilmontuur die okergeel of kastanjebruin is. Wanneer je een kouder huidtype hebt kun je beter voor een bril kiezen met een kouder kleurpalet.

De kleur van je ogen speelt ook een rol, een brilmontuur die met name de nadruk legt op blauwe ogen kan deze benadrukken. Natuurlijk kun je ook rekening houden met de kleuren die je in je garderobe hebt. Kies voor een bril die zonder enige problemen aansluit bij deze kleuren en zo een match vormt. Wil je juist opvallen? Kies dan voor een kleur die niet of nauwelijks voorkomt en dus geen match heeft met de rest van je garderobe.