brillen najaar 2018

De meeste mensen moeten er nog helemaal niet aan denken, maar toch komt het najaar weer in zicht. Sterker nog, volgens de meteorologische kalender is het najaar al in volle gang. Toch blijft de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar, tijd om de balans op te maken voor de aankomende trends in brillen!

De zomer is altijd voorbij voordat je er erg in hebt, de herfst is er weer. Prachtige gekleurde bladeren en helaas ook vaak veel regen. Het hoort er nou eenmaal een beetje bij. Nieuwe brillen collecties horen hier ook bij. In dit artikel lees je de vijf opvallendste trends in brillen van dit seizoen. Welke past het beste bij jou?
New vintage brillen trend

Een trend die niet weg te denken is zijn de klassieke en alom geprezen vintage brillen. De stoere retro look monturen lijken de basis te vormen voor de andere brillen. Met dit type bril creëer je een eigentijdse en vooral tijdloze look. Een moderne update is de “new vintage” trend. De cat eye (ook wel vlinder gevormde bril genoemd) krijgt een bijzondere twist door de combinatie van verschillende kleuren en materialen. De robuuste vintage bril past zich aan de vorm van je gezicht. Dit najaar zie je deze vooral vervaardigd van hoogwaardig acetaat materiaal.

Pastel gekleurde brillen

Je bent schitterend met een trendy gekleurde pastel bril op je neus! Deze, voornamelijk vrouwelijke trend is helemaal “in” dit seizoen. En niet alleen in de optiek wereld, in vrijwel iedere mode winkel die je binnenstapt is het aanbod in pastel kleuren overweldigend. Denk hierbij aan donkere blauwe brilmonturen in combinatie met een andere zachte kleur. Veelal gemaakt van acetaat en transparant. Met een pastel gekleurde blik maak je hoe dan ook een statement, op Alles over brillen vind je in ieder geval de mooiste pastel brillen!

Brillen met lef

Wees creatief is het credo voor het najaar 2018 in brillen land. Maak je eigen statement met opvallende brillen. De trend hierbij ligt voornamelijk op het ontwerp van de bril. Een eigentijdse look met de charmes van de “new vintage” en retro look. Verkrijgbaar in allerlei materialen waaronder acetaat, metaal en het vederlichte titanium. Alles is mogelijk en alles mag. Denk bijvoorbeeld aan achthoekig gevormde brillen, ovaal of rond. Zolang het maar past bij de vorm van je gezicht.

Minimalistisch en bescheiden

Past het uitbundige en gekleurde niet zo bij je dan past de “minimal trend” vast wel bij je! Subtiel en niet al te opvallend. Al dan niet met hier en daar met een ongewone opvallende twist, less is more?! Brillen die met name gemaakt zijn van dun metaal of vederlichte titanium brillen. Rosé gekleurd of gewoon donker of een grijstint. Simpel en minimalistisch!
Ronde brillen trend

Dat de rond gevormde bril niet meer weg te denken is weten we allemaal. Je komt deze werkelijk overal tegen en iedere ronde brildrager draagt ‘m met liefde. De look die telkens weer om de hoek komt kijken. En zo gek is dat ook niet, ze zien er gewoon schitterend uit. Gemaakt van kunststof, acetaat, metaal of titanium. Bij een rond gevormde bril is alles mogelijk, ook in het najaar van 2018. Gelukkig maar, want Alles over brillen is er ook dol op!

De hamvraag, welke bril past het beste bij jou? Pas online gemakkelijk honderden brillen en zet ‘m gemakkelijk op je eigen gezicht, gewoon thuis op de bank. Succes!

bekijk onze mooie merkbrillen