gezonde ogen

Eten dat goed is voor je ogen! Maar wat is er zo goed voor je ogen? Het is niet vreemd dat je de meeste van deze voedingsmiddelen in een gezond dieet vindt. Ze zijn simpelweg fantastisch voor de gezondheid van de ogen. Hier zijn er een paar die bijzonder goed zijn voor uw zicht en waarom.

Bladgroenten

Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie staan ​​op ieders lijst met voedingsmiddelen waar we meer van zouden moeten eten. De bladeren van deze groenten bevatten veel antioxidanten en zitten boordevol vitamines en micronutriënten. Boerenkool en spinazie, bijvoorbeeld, bevatten vitamine C, bèta-caroteen, luteïne en zeaxinthine, allemaal goed voor je ogen.

Wist je dat micronutriënten ook kunnen helpen om de ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon? Niet dat je je zonnebril thuis moet laten, maar het is slim om deze natuurlijke stoffen van je lichaam ook van binnenuit te ondersteunen.

Wortels

Dacht je dat je moeder een grap maakte toen ze zei dat je je wortels moest opeten om goed te kunnen blijven zien? Het blijkt dat mama gelijk had. Vitaminen A, C en E (wortels zijn een goede bron van alle drie) zijn belangrijk voor het behoud van het gezichtsvermogen, vooral naarmate we ouder worden en vatbaarder worden voor aandoeningen zoals maculaire degeneratie en staar.

Omelet met broccoli

Zowel broccoli als eieren zijn geweldig voedsel voor de gezondheid van de ogen. Eieren zijn een goede bron van luteïne, omega 3-vetzuren en vitamine E, allemaal geassocieerd met gezonde ogen. Snij wat broccoli en voeg het toe aan je volgende omelet en je krijgt ook extra beta-caroteen, vitamine C, nog een shot luteïne en zeaxanthin.

Sinaasappelen

Sinaasappels zijn een bron van vitamine C (die verband houdt met de gezondheid van de ogen). Men denkt dat vitamine C bijdraagt ​​aan de opbouw van antioxidanten zoals vitamine E. Ook belangrijk voor je ogen.

Eet vis!

We weten allemaal dat we veel groenten en fruit moeten eten, maar vergeet niet hoe waardevol vis kan zijn. Zalm is bijvoorbeeld een bron van omega-3-vetzuren, belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Sardines en tonijn staan ​​ook bovenaan de lijst als het gaat om vis die niet alleen bekend staat om hun omega-3-gehalte, maar ook omdat het een bron van eiwitten is.

Aangezien diabetes type II de belangrijkste oorzaak van blindheid bij volwassenen is, is het extra belangrijk dat je goed eet en een gezond lichaamsgewicht behoudt. Als je meer van het voedsel op deze lijst eet, kun je het gezichtsvermogen behouden.