bril kwijtraken

Er is bijna niets erger dan je bril verliezen, maar hoe voorkom je dat je een bril verliest? Of je nu op vakantie of thuis bent, het leven zonder bril varieert van frustrerend tot bijna onmogelijk, afhankelijk van de bril die je draagt. Om het gedoe van het aanschaffen van een nieuwe bril te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken, volgen in dit artikel enkele tips om te voorkomen dat je de bril kwijtraakt of deze gemakkelijk vervangt.

Hoe voorkom je dat je je bril kwijtraakt?

Voorkomen is beter dan genezen. Het vervangen van een bril die eerder kwijt is geraakt voelt toch nooit helemaal goed aan. De meeste mensen zijn namelijk gehecht aan de bril die ze dragen, deze zit over het algemeen prettig. Er zijn gemakkelijke manieren om de kans te verkleinen dat je je bril verliest.

Draag de bril altijd op je hoofd

Geloof het of niet, maar je bril is meestal veiliger op je hoofd dan in je borstzak. Of je nu door de lucht vliegt op een achtbaan of je buurt rondrijdt in een cabriolet, je kunt het beste je bril niet dragen in plaats van ze in je zak te stoppen.

Draag een oogbescherming

Je zult misschien verrast zijn door de nieuwste modetrends in brillen land. Veel merken maken een breed scala aan verschillende kleuren en prints die passen bij elke stijl. Het is een praktische, handige en stijlvolle manier om de bril op je gezicht te houden, ongeacht de activiteit.

Wat te doen als je je bril kwijtraakt?

Ongevallen zijn niet altijd te voorkomen. Als je je bril op de weg kwijtraakt of hem breekt terwijl je thuis bent, volgen hier een paar snelle tips om je even vooruit te helpen.

Draag een reserve paar

Twee zijn moeilijker te verliezen dan één. Als je een betaalbare bril hebt, kun je een extra paar in voorraad houden in geval van nood.

Koop een tijdelijke leesbril

Hoewel dit niet de perfecte oplossing is, verkoopt een lokale apotheek of drogisterij meestal generieke leesbrillen. Deze glazen komen op een standaardrecept, dus het is handig als je het bril recept weet!

Bewaar je bril recept

Zoals hierboven aangegeven is een bril recept een must-have. Onthoud het of laat het ergens opschrijven om dure oogonderzoeken te voorkomen.

Als je een oud bril recept hebt of geen toegang hebt tot dit recept als je bijvoorbeeld op vakantie bent, moet je een oogonderzoek doen om een ​​nieuw recept te ontvangen. Dit zal je helpen om de juiste bril te vinden. Hoewel de meeste optometristen je zullen aanmoedigen om een ​​bril direct uit de kliniek te kopen, kun je altijd eenvoudig een bril recept krijgen en een bril elders kopen.