merkbril alain mikli

Alain Mikli brillen werden uitgevonden door de In 1978 starte Alain Mikli, een Fransman met een Armeens-Libanese achtergrond en dan nog maar 23 jaar jong, zijn eigen bedrijf in brilmonturen op. Vijf jaar later droeg Elton John al in het openbaar een bril van Alain Mikli. Dit geeft direct een hint over het brillendesign van de Alain Mikli brillen. Gedurfd en met geen enkel ander merk te vergelijken.

De Frans-Armeense Alain Mikli zei ooit in een interview dat hij naar de optometrie school ging omdat het dicht bij huis was en hij ‘s morgens meer slaap kon krijgen. Het is dezelfde man die zijn ontwerpstudio in 1978 opende en de taakomschrijving van brillenontwerper uitvond. Aan het begin van de jaren 80 waren beroemdheden als Elton John al fan van Mikli-brillen en bereikte de pionierende ontwerper van brillen snel internationaal succes.

De brillen van Alain Mikli zijn ieder uniek, in kleur en ontwerp. Met exclusieve cellulose acetaat platen worden deze brillen in Italië ontwikkeld. Daar worden de brillen op ambachtelijke wijze gemaakt. De brillen zijn met name gezicht voor mensen die de eenheid en passie waarderen voor stijl. Dit ademen de Alain Mikli brillen uit, dat zie je en voel je.

Exclusieve Alain Mikli brillen

Zijn exclusieve handgemaakte brillenontwerpen omvatten creatieve, kleurrijke stijlen (geïnspireerd op zijn Armeense afkomst) gemaakt van de beste materialen voor een perfecte pasvorm en comfort de hele dag door. Sinds de jaren 80 is het merk uitgegroeid tot een van de meest exclusieve designer brillenetiketten die de beste luxe brillen en zonnebrillen ter wereld verkoopt.

De benadering van het merk is dat een bril “kunst voor het gezicht” is, in plaats van een noodzaak. Mikli wilde iets creëren dat niet alleen voor mode was, maar ook iets dat lang blijft hangen. De glazen van Alain Mikli zijn handgemaakt in Frankrijk met de nieuwste technologieën en volledig buigbaar en hersluitbaar. De frames laten de kenmerkende stijl van Alain Mikli zien, verfijnd en ingetogen, elk frame is uniek.

Alain Mikli brillen zijn er om gezien te worden

Draag je een bril van Alain Mikli, dan draag je deze om gezien te worden. Door de zorgvuldige zoektocht naar verschillende materialen en vormen door de brillenontwerper, is iedere bril zeldzaam en excentriek. Deze monturen laten duidelijk zien dat niet iedere bril hetzelfde hoeft te zijn. Gegarandeerd een uniek en bijzonder ontwerp!

Sinds het begin is Alain Mikli-bril een favoriet onder beroemdheden, gedragen door Elton John, Meryl Streep, Hillary Duff en Paris Hilton. De beroemde Alain Mikli sluitertinten werden speciaal ontworpen in de videoclip voor Stronger by Kanye West en creëerden een echte wereldwijde modetrend. Het merk voor brillen en zonnebrillen heeft met verschillende vooraanstaande ontwerpers zoals Issey Miyake, Jil Sander en Philippe Starck samengewerkt aan exclusieve brillencollecties.