jf rey brillen

JF Rey ontwerpt karakteristieke monturen die meer zijn dan een bril met een paar glazen. Iedere bril is een kunstwerk op zich. De designers zijn altijd bezig met innovatie en vernieuwing. Inspiratie halen ze uit alledaagse voorwerpen en materialen.

Zo worden er hele collecties ontworpen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld het concept ‘pixel’ of ‘lace’. Trends in Brillen wil je graag meer vertellen over deze unieke brillen.

Exclusief & bijzonder materiaal

Het continu streven naar innovatie is goed terug te zien in de aparte materialen waarvan een JF Rey bril is gemaakt. Naast aluminium, titanium en koolstofvezel is het gebruik van acetaat heel bijzonder. Acetaat is een type kunststof dat voor ongeveer 75% uit katoen bestaat. Hierdoor voelt het materiaal zacht en warm aan. Ook is het heel flexibel en is het heel duurzaam. Qua kleurgebruik biedt acetaat ook een enorme variatie aan mogelijkheden.

Pixel is een abstract begrip, en is nog niet eerder zo tastbaar geweest in de collectie brillen van JF Rey. Om een patroon van ‘pixels’ te creëren wordt er gebruik gemaakt van fotogravure. Vervolgens worden ze individueel met de hand gekleurd en afgewerkt. Opvallend aan deze monturen is dat er twee kleuren in één bril gebruikt worden. Op beide zeiden komt dit tot hun recht.

Brillen die gebaseerd zijn op het ‘lace’ concept zien eruit alsof ze van tweekleurig kant zijn gemaakt. Dit is mogelijk door een speciale lasertechniek. Er wordt als het ware een fijn kantpatroon in het montuur gegraveerd. Vervolgens worden er twee kleuren op de bril aangebracht die met de hand verspreid worden. Op deze manier is elke bril uniek, met een eigen hand gemaakt patroon van kleuren. De Lace brillen zijn vederlicht en zitten zeer comfortabel.