waarom knijp je met je ogen

Knijpen met de ogen (oogtrekkingen), iedereen doet het wel eens, maar waarom knijp je met je ogen? Gemakkelijk gezegd , ook wel bekend als myokymia, is meestal ongevaarlijk, maar wanneer de spiertrekkingen enkele minuten of uren aanhouden, kunnen deze kleine spasme buitengewoon vervelend worden.

Voor de meeste mensen voelen deze bewegingen als een zacht trekje, maar oogtrekkingen kunnen zo ernstig worden dat beide ogen volledig dichtgedrukt worden. Meestal is dit niet iets om mee naar de dokter te gaan. In plaats daarvan kunnen kleine veranderingen in uw gedrag deze vervelende spasmen doen verdwijnen.

Vermoeidheid

Het wordt aanbevolen dat volwassenen minstens 7 tot 9 uur per dag slapen, maar tussen het werken door, kinderen en de algemene stress van het leven, krijgt de gemiddelde volwassene slechts 6 uur slaap. Gebrek aan slaap en vermoeidheid zijn beide bekende oorzaken van oogtrekkingen. Je ogen proberen je te vertellen dat je moet rusten. Als het ‘s avonds laat is, of als je de nacht ervoor een zware nacht hebt gehad, zal een “powerslaapje” waarschijnlijk de spierpijn wegnemen.

Om de kans te vergroten dat je wel aan de aanbevolen 8 uur slaap komt is het aan te raden om het gebruik van elektronische apparaten 2 uur voor het slapengaan te staken. Dus geen mobiele telefoon meenemen naar bed! Blauw licht van elektronica kan stimulerende effecten hebben op het lichaam en geest met als gevolg de afgifte van melatonine, waardoor het gevoel van slaperigheid wordt vertraagd.

Dit gebrek aan slaap kan na verloop van tijd beginnen te stapelen, wat resulteert in negatieve gevolgen voor het lichaam. Het gebruik van “anti-glare” lenscoating is ook een manier om dit te bestrijden. Deze revolutionaire lenscoating bevat ultramoderne nanotechnologie, die het schadelijke blauwe licht dat wordt geëmitteerd van de schermen van veel elektronische apparaten blokkeert. Lees in dit artikel meer over vermoeide ogen.

Spanning

Heb je het erg druk op school? Of een grote vergadering op komst op het werk? Stress is een andere factor die je ogen kunnen doen trillen. Wanneer je gestrest bent, veroorzaakt dit lichamelijke en geestelijke schade aan je lijf. Stress kan je extreem gespannen maken. Bovendien hebben mensen die gestrest zijn de neiging om minder te slapen. Door de stress in je leven weg te nemen, kun je de oogtrekkingen verminderen.

Als je merkt dat je meer spasmen hebt, neem dan een dag voor jezelf. Ga lekkere een dagje naar een wellness center of neem een lekkere lunch mee naar kantoor. De ontspannen sfeer zorgt ervoor dat jou ogen ontspannen.

Cafeïne

Voor sommigen onder ons lijkt het alsof koffie jou eerste levensbehoefte is, al kunnen grote hoeveelheden cafeïne je ogen doen trillen. De meeste mensen drinken koffie om mentale en fysieke vermoeidheid te verminderen en hun mentale bewustzijn te vergroten. Als je te veel koffie drinkt, kan je lichaam in overlevingsmodus gaan zitten.

ogen knijpen koffie

Als je te veel kopjes koffie hebt gedronken, kan je hart snel gaan kloppen en je spieren beginnen te trillen – inclusief je oog. Als je merkt dat je ogen veel trillen in de ochtend kun je beter niet beginnen met een kopje koffie in de ochtend.

Helder licht

Wanneer je de hele dag naar je computerbeeldscherm staart, is dat een zware belasting voor je ogen. Met het gebruik van je computer, mobiele telefoon en je andere elektronica zou je elke dag uren met ogen op een scherm kunnen doorbrengen. Dat felblauwe licht kan droge en vermoeide ogen tot gevolg hebben. Om deze symptomen te bestrijden, kunnen je ogen gaan trillen. Als je denkt dat deze schermen de boosdoener zijn, neem dan een pauze van de computer of telefoon.

blauw licht ogen

Als je ogen trillen, probeert je lichaam je iets te vertellen. Als je niet hebt geslapen, zal je lichaam je waarschijnlijk vertellen dat het wil rusten. Net als je te veel koffie hebt gehad kan je lichaam je vertellen dat je minder cafeïne moet drinken. Deze oogtrekkingen kunnen vervelend zijn, maar als je wilt dat ze verdwijnen, moet je naar de waarschuwingssignalen luisteren.