piloten bril

Deze piloten brillen zijn bekende en beroemde bril vormen. Tegenwoordig in een nieuwe gedaante. Deze alom geliefde en bekende pilotenbril heeft druppelvormige brillen glazen en zien we tegenwoordig steeds vaker opduiken in de zomerperiode, vermomd als zonnebril.

Een icoon onder de zonnebrillen is toch wel diegene van Ray Ban, dat was een aantal jaren geleden al zo, en aankomende zomer zal dat niet anders zijn. Deze pilotenbrillen zijn ook wel bekend onder de naam “aviator” of “Aviator brillen”. Viel het kwartje niet onder de naam pilotenbril, dan vast onder deze naam.

Het zijn bekende monturen met meestal een verfijnde omraning van metaal of titanium. De grote glazen zijn opvallend en je moet toch een klein beetje lef hebben om met zo’n bril door een drukke winkelstraat te lopen. De laatste jaren zijn er ook veel variaties gekomen van verschillende merken. De druppel gevormde glazen bleven in z’n bekende hoedanigheid, maar qua materiaal is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Er is een boel veranderd in de afgelopen jaren.

Pilotenbrillen met eindeloze mogelijkheden

Zo zijn er vandaag de dag pilotenbrillen verkrijgbaar als correctiebril, alleen veel multifunctioneler ontworpen dan de vroegere varianten. Dunnere modellen die bijzonder licht zijn, dikkere modellen met kleurrijke combinaties, de mogelijkheden zijn eindeloos.

bekijk onze merkbrillen