brillentrends 2021

De brillentrends 2021, veel shows en brillen exposities zijn inmiddels geweest en het is tijd om de balans op te maken. De eerste brillen collectie voor het eerste seizoen van 2021 zijn aangekomen bij de meeste opticiens en optiek winkels. Het is dus dé tijd om op zoek te gaan naar een nieuw fris montuurtje, zodat je er ook in 2021 weer tegenaan kunt! Je kunt deze collecties kort samenvatten als “eigenwijs, tijdloos en voor opvallend”. De eigenzinnige retro en vintage modellen met hoekige en ronde (hyper oversized) brillenglazen met trendy kleuren passen helemaal in de brillenmode en tijd van het jaar.

De brillen van dit seizoen hebben een bijzondere allure. De zogenaamde “Windsor brillen” worden in 2021 een nieuwe leven in geblazen. De ronde oversized brillen, daarover hieronder meer, zijn iconisch en komen helemaal terug. Deze monturen waren in de jaren ’60 geliefd en maken zich klaar voor een revival. Deze keer zien we dat vrijwel ieder bekend merk een aantal van dit type bril in zijn assortiment heeft zitten. Vervaardigd uit diverse materialen maar de nadruk ligt bij titanium en staal.

Kleur met een opvallend en eigenwijze tint

En dan wel in de meest uitgesproken zin, kleur dit mag opvallen en waar andere wel eens van op kunnen kijken. Het combineren van meerdere verschillende kleuren is geen enkel probleem, colour blocken mag in 2021 als het gaat om brillenmode en trends in brillen. Wie van opvallende prints houdt, kan zijn of haar hart helemaal ophalen aankomend jaar. In 2021 laten we de ietwat sombere “kantoor-look” achter ons en zijn het vooral veel verschillende kleuren die de trend gaan zetten. Deze sombere kleuren zijn letterlijk verbleekt door bright colour brilmonturen die gezien mogen worden. Oversized met veel kleur lijkt het helemaal te gaan maken dit jaar! Natuurlijk perfect te combineren met een leuke blouse met idem print of stoere jeans met een eigenwijze print. Ook een iets rustigere outfit maak je helemaal compleet met een bril waarmee je lekker kunt opvallen.

Boyfriend bril anyone?

Jazeker, je leest het goed! De boyfriend bril die je in 2012 overal zag en waar iedereen mee leek te lopen zijn terug. Of terug, je kunt ze weer vanaf je bovenste plank halen en opzetten. Laat dan wel even je ogen opnieuw controleren, want het is niet verstandig om een bril op te zetten die je jaren geleden droeg en hebt weg gelegd omdat deze simpelweg uit de mode en uit de tijd was. De boyfriend bril is een trend die je in eerste instantie zag in combinatie met een stoere jongensachtige broek, precies zoals de naam doet vermoeden.

Een bril die je vrouwelijkheid juist omhoog haalt door looks te combineren met een stoere “touch”. De boyfriend is een bril die overal prima bij combineert, past en je een stoere look geeft. Je kunt alles en mag gezien worden met een bril die volledig aansluit bij je persoonlijkheid. Ga je een nieuwe boyfriend bril aanschaffen? Bekijk dan eerst onze handige tips welke bril het beste bij je gezicht past, dit voorkomt een hoop gedoe in de lokale brillenwinkel of bekende optiek keten!

ronde oversized brillentrend

Ronde oversized brillen

Schrok je van de foto hierboven? Helemaal niet nodig! Rond en groot is het toverwoord in 2021. Deze trend is letterlijk uit te drukken als een “grote trend” in brillenland. Brilmonturen die zichtbaar te groot zijn, maar wel voor een enorm stoere look zorgen. Dergelijke brillen gaan natuurlijk al een tijdje mee, maar met name oversized in combinatie met rond gaat het in 2021 goed doen. Overgewaaid door bekende Nederlanders en vooral bekende zangers uit het buitenland. Iedere merk dat ook maar enigszins invloed heeft komt met een collectie ronde oversized brillen. In combinatie met kunststof, acetaat of metaal. Waarbij je vooral bij metaal rond oversized helemaal gebakken zit.

Brillen met een grof montuur, stoere en hippe look zijn perfect te combineren met een oversized jas, broek of oversized trui. Dit natuurlijk ook helemaal in zijn dit jaar. Liever iets te groot dan te krap is het toverwoord die 2021 zal beïnvloeden. De rond gevormde brillenglazen passen hier vanzelfsprekend goed bij, volop ten tonele en overal zichtbaar. Of de ronde vorm bij je gezicht past is een tweede, wanneer je een lang smal gezicht hebt zal de rond gevormde oversized bril je perfect staan. Een opvallend gekleurde bril maakt iedere outfit af, zo wordt het een stuk makkelijker om kleding uit te zoeken, want je bril zorgt ervoor dat het plaatje compleet is.

Niet alleen weggleed voor sportieve kleding, zeker voor de casual outfit! Draag een ronde oversized bril bijvoorbeeld in combinatie met een panterprint broek, of leger print, het zal je geweldig staan! Rood was in 2019 de modekleur, ook dit jaar zien we veel collecties die een of andere rode kleur combineren met hun brillencollectie. Het zal dus zeker niet alleen zichtbaar zijn in kleding en accessoires maar steeds vaker gecombineerd met een oversized bril. Zo kun je ervoor kiezen om een rode binnenkant met een zwarte buitenkant te combineren, of natuurlijk precies andersom. Hoe dan ook, een combinatie van deze twee zijn het helemaal in 2021!

oversized trends in brillen 2020

Brillen met een halve rand

Brillen met een halve rand lijken tevens een comeback te maken in 2021. Deze “montuurloze bril” heeft een halve omlijning waardoor je gezicht optische groter lijkt, de bril valt in tegenstelling juist ietwat meer naar achteren. Brillen met een halve rand zijn uitermate geschikt voor kleding in een nette en modieuze stijl. Ideaal voor kantoor of een belangrijke meeting. Op die manier gaat alle aandacht naar het gespreksonderwerp!

Deze monturen zijn tevens vaak ingetogen en stijlvol. De kleuren zijn minder opvallend en ze zien er eleganter uit dan bijvoorbeeld een oversized ronde bril waarmee je de aandacht in meest letterlijke zin vastzet. Vaak in combinatie van metaal, titanium en acetaat. Natuurlijke terughoudende kleuren in combinatie met een halve rand zorgen voor een zakelijke en frisse uitstraling waarbij de nadruk op de wenkbrauwen ligt. Onlangs zijn deze monturen wederom terrein aan het winnen, maar ze zijn ook nooit helemaal weg geweest.

nerd bril vintage brillentrend 2020

De nerd bril (vintage & retro)

Dit type bril lijkt al jaren niet meer weg te denken. Op iedere bezochte modeshow in brillenland ligt de nadruk op vintage en retro. Dit zie je niet alleen terug bij kleding en accessoires maar absoluut bij brillen. De jaren ’50 en ’60 lijken ons nog steeds te inspireren en een warm hart toe te dragen. De enorme hoeveelheid nerd brillen, zoals op de foto hierboven, zijn niet aan te slepen. Deze trend werd voor het eerst waargenomen in 2013 en is sindsdien een jaarlijks terugkomend ritueel. Dikke vintage en retro modellen maken het fashion statement.

Diepzwart of juist gekleurd, niks lijkt te gek als het aankomt op dit type brillen. In 2021 is het geen ander verhaal dan in 2019, niet terug van weg geweest maar een geliefd blijvertje! Brillen met deze vormen worden vaak gecombineerd met extra dikke brillenglazen zoals je die vaak in de sixties zag. Een foto van opa met een sigaret in zijn hand en opvallend grote dikke bril. Meestal in het mat zwart of donkerbruin. Creëer een “geeky look” door de bril te combineren met andere vintage stukken uit die tijd. Of maak gebruik van hernieuwde vintage topstukken.

Al lange tijd zijn deze zogenaamde “new vintage” brilmonturen en kleding favoriet. Je ziet ze overal terug, denk bijvoorbeeld aan tassen, jassen, rugzakken of jeans. Heb je een langwerpig gezicht? Dan zit je helemaal goed met deze brilvorm. Bij een langwerpig gezicht breng je de verhouding als het ware een beetje terug waardoor het geheel natuurlijke lijkt. Niet dat er iets mis is met een langwerpig gezicht, in tegenstelling zelfs. Dit is de meest voorkomende gezichtsverhouding. Een bril die bij wijze van zo uit de kast van je opa kan komen. Zet ‘m op en je bent er. Natuurlijk wel even een uitgebreide oogmeting laten doen, want anders is de kans groot dat je niks ziet!

Eenvoud en tijdloos

Naast de opvallende oversized brilmonturen en zichtbaar aanwezig brillen zijn het in 2021 ook de “less is more” brillen die het goed gaan doen. Op menig catwalk en modeshow lieten allerlei gerenommeerde brillenontwerpers zien dat het niet alleen groot en opvallend moet zijn. Minimalisme is tevens een woord dat je in 2021 vaak in de optiekwinkel zal horen. Ook op Alles over Brillen zie je collecties die deze style een hart onder de riem steekt. De brillen van Lindberg en Silhouette zijn het toonbeeld geworden waar minimalisme en praktisch samengaan.

trends in brillen 2020

Een bril die bij je persoonlijkheid past

Voordat je na het lezen van de trends in brillen van 2021 de opticien binnen stapt is het goed om eerst even stil te staan bij je persoonlijke stijl en smaak. Ben je iemand die graag vooraan in de spotlights staat of helemaal niet? Mensen die een bril dragen zijn simpelweg in een paar hokjes te plaatsen als het aankomt op persoonlijke stijl. Het zou goed kunnen dat je jezelf hierin herkent.

Als eerste heb je de mensen die graag optimaal draagcomfort willen en dat de bril niet teveel opvalt. Het montuur zelf moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Hier gaat draagcomfort boven alles. Kijk je naar de prijs- kwaliteitsverhouding dan kun je hier alle kanten mee op, van een paar tientjes tot honderden euro’s. Herken je jezelf? Kies dan vooral een bril waarmee je niet teveel opvalt!

Dan heb je de mensen die een voorkeur hebben voor een bril die een typische klassieke “look” uitdraagt, maar die wel een klein beetje met de mode mee willen gaan. Voor veel van deze mensen maakt hun bril onderdeel uit van hun outfit. Hier is het liefst alles zoveel mogelijk in balans. Tot slot heb je de mensen die een bril als mode accessoire zien. Er zijn zelfs mensen die een bril dragen wanneer er geen sprake is van een correctie. Veel van deze mensen kiezen voor een montuur die opvallend en uitgesproken is. Het montuur voldoet vaak aan alle brillentrends van de huidige tijd.

Match de kleur van de bril

De kleur van de bril is naast de vorm van de bril één van de belangrijkste delen, of je nu kiest voor een warme of koude kleur. Neem voordat je een nieuwe bril koopt jezelf even onder de loep en bekijk welke ondertoon jouw huidtype bevat. Op die manier is het gemakkelijker om een bril te vinden die matcht met je gezicht. Heb je een warme ondertoon in de kleur van je huid dan kun je het beste kiezen voor een brilmontuur die okergeel of kastanjebruin is. Wanneer je een kouder huidtype hebt kun je beter voor een bril kiezen met een kouder kleurpalet.

De kleur van je ogen speelt ook een rol, een brilmontuur die met name de nadruk legt op blauwe ogen kan deze benadrukken. Natuurlijk kun je ook rekening houden met de kleuren die je in je garderobe hebt. Kies voor een bril die zonder enige problemen aansluit bij deze kleuren en zo een match vormt. Wil je juist opvallen? Kies dan voor een kleur die niet of nauwelijks voorkomt en dus geen match heeft met de rest van je garderobe.

bekijk onze merkbrillen