vintage brillen

Een jaar of vier geleden doken ze weer op, de vintage brillen uit de jaren ’60. Een heleboel opticiens dachten dat deze nieuwe trend met oude brillen snel zou overwaaien, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. De trendsetters kwamen en nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

De oude brillen zijn weer helemaal terug. Steeds vaker stappen mensen een optiek winkel binnen en vragen om nieuwe brillen glazen te slijpen voor hun vintage bril. Dit seizoen zijn het ook zeker niet alleen de dikke kunststof monturen, waar je misschien het eerst aan denkt bij een vintage bril. Ray Ban komt opnieuw met brillen die een vintage look hebben. Ook wel bekend van Ben Saunders.

Oud wordt weer nieuw

Of het nu om brillen of om kleding gaat, de vintage stijl is terug en staat centraal. In het middelpunt van de belangstelling. De cat eye brillen, pilotenbril of de geroemde rond gevormde panto bril. De brillen glazen zijn vaak groot en daarmee lekker opvallend. Waren de randloze modellen enkele jaren geleden helemaal de trend, anno 2018 mag het weer bombastisch zijn!

Je bril zegt zoveel over wie je bent en wat je leuk vindt zonder dat je iets hoeft te zeggen. Zet een sexy bril of verfijnde zonnebril op en je hebt meteen een flinke boost van persoonlijkheid (plus een aantal mooie zoete eye candy om je outfit af te maken). Vint & York streeft ernaar om brillenklanten te helpen stijlen te vinden die bij hun individualiteit spelen, of het nu gaat om een ​​cat-eye-bril, bril met hoornrand, bril met draadmontuur of een bril die op geen enkele manier past. Koop onze frames per collectie om een ​​paar te vinden dat helemaal jou is.

vintage brillen trend

Verken de mooiste vintage brillen voor elke gelegenheid, evenement of gewoon om te dragen naar het werk met onze bijzondere collectie vintage brillen of ga voor iets totaal unieks. Terwijl elk anders is, duik je in elke brilcollectie om een ​​verhaal te zien opkomen met gedurfde, verbindende functies die door elk paar brillen zijn geregen. Of u nu op zoek bent naar een vintage-geïnspireerde bril voor dagelijks gebruik of een retro-zonnebril die indruk maakt, u vindt hier complete collecties die uw visie respecteren.

Exclusieve ontwerpen, gemaakt voor kwaliteit

Met een vintage bril zie je er (duidelijk) goed uit, maar ze gaan verder dan dat. Elk paar is exclusief, ontworpen in de door ons veeleisende, mode gerichte team. Met receptlenzen die in eigen huis zijn gemaakt en high-tech optica plus antireflecterende, antikrascoatings bieden, is er geen betere plek om te beginnen met het shoppen van uw brillen.

De nalatenschap van Marilyn Monroe

De vintage bril behoort bij menig optiek winkel tot de bestseller. Het model dat al in de vroege jaren ’20 werd ontworpen, en in die tijd veelal werd gedragen door de intellectuelen en kunstenaars werd in de jaren ’60 veelvuldig gedragen door het “normale” volk.

vintage brilmontuur

In de jaren ’70 brak dit model door als onmisbare accessoire. De geliefde panto bril van vandaag de dag zijn ogenschijnlijk te danken aan acteurs als Johnny Depp en Woody Allen. Een ander geliefd vintage model is de pilotenbril. Deze wordt ook wel vaak “Aviator” genoemd. Met name wanneer Calvin Klein en Ray Ban aan de slag gaan met dit model.

New vintage brillen

Een andere opkomende trend zijn de “new vintage brillen” Kies voor tijdloos en creëer dé ultieme retro look met deze nieuwe trend. Moderne brillen in een oud jasje, maar dan wel met alle snufjes van nu, het beste van beide dus! Zo krijgt de vintage cateye bril een sophisticated look vanwege een uniek samenspel in combinatie van materiaal en kleurgebruik. Een robuust vormgegeven bril versterkt de mooie lijnen van het gezicht. Een andere trend, de samensmelting van meerdere kleuren (colourblocking) zorgt ervoor dat je een statement maakt met je nieuwe bril!

bekijk onze merkbrillen