kinderbrillen

Verschillende soorten kinderbrillen

Kinderbrillen heb je ook in allerlei soorten en maten, brillen speciaal ontworpen voor kids. Alles over brillen geeft je geen advies over welke glazen het beste bij de bril passen, daar kun je het beste voor naar de opticien gaan. Een korte omschrijving van kinderbrillen vind je hieronder.

Verte kinderbrillen

Een vertebril voor kinderen is een montuur met brillen glazen die alleen veraf de ogen corrigeren. De verte kinderbril beschikt over een sferische sterkte en veelal over een cilinder en een as-waarde. Met een verte kinderbril kun je ook dichtbij kijken.

Lees kinderbrillen

Als je denkt dat alleen ouderen soms behoefte hebben aan een leesbril dan heb je het mis. Er zijn ook kinderen die baat hebben bij een leesbril. De kinderleesbril beschikt over glazen die de ogen voor dichtbij corrigeren. De kinderleesbril bevat net als de verte bril een sferische sterkte en meestal een cilinder en as-waarde. Als je met dit type kinderbrillen veraf scherp wil zien dan kan dat niet, het is enkel goed te gebruiken bij het lezen.

Deze kinderbrillen zijn er ook nog

Nu je weet dat een leesbril ook kinderen enorm kunnen helpen heb je naast deze, en de verte bril, ook nog een aantal brillen die voor meer specifieke doeleinden zijn.

Multifocale kinderbrillen

Deze multifocale kinderbril wordt ook wel varifocale of varifocus bril genoemd. Het is een type kinderbril waarmee je zowel veraf als dichtbij goed kunt zien. Tevens alle afstanden die hier tussenin liggen. Een multifocaal glas heeft geen directe overgang tussen het gedeelte om te lezen en het gedeelte om van veraf scherp mee te kunnen zien. Ze kenmerken zich doordat het glas van boven tot beneden een geleidelijk toenemende sterkte bevat. Het gedeelte aan de bovenkant om veraf goed mee te kunnen zien, de onderkant is geschikt voor het lezen van een leuk kinderboek.

Bifocale kinderbrillen

Een bifocale kinderbril is er eentje met brillen glazen die geschikt is om veraf en dichtbij te corrigeren. Het leesgedeelte is hierbij echter wel zichtbaar voor anderen die je kind aankijken. Een kind dat niet bij- of verziend is maar wel behoefte heeft aan een kinderleesbril kan kiezen voor de bifocale kinderbril. Je moet hierbij wel zeker weten dat de veraf sterkte 0 dioptrie bedraagt.

Er zijn allerlei verschillende soorten kinderbrillen.

kinderbril