Brillen

Heb je een nieuwe bril nodig? Bij Alles over brillen vind je een breed assortiment brillen. Onze collectie bestaat uit dames-, heren- en kinderbrillen van bekende merken zoals Ray-Ban, Esprit en Mexx.

Verschillende soorten brillen

Brillen heb je in allerlei verschillende soorten in uiteenlopende modellen en varianten. Alles over brillen geeft je graag advies, trends en tips als het gaat om brilmonturen. Wij geven je echter geen advies over welk soort glas je het beste kunt kiezen. Daar kun je het beste de opticien voor bezoeken.

Leesbrillen

De leesbril is een bril waar glazen in zitten die alleen voor dichtbij de ogen corrigeren. Dit type bril bevat een sferische sterkte, dat wil zeggen dat de bril vrijwel altijd plus of min is. Tevens bevat het vaak een cilinder en een zogenoemde aswaarde. Als je met een leesbril iets van veraf wilt bekijken dan zie je vaak onscherp.

De vertebril

De vertebril is een bril met glazen die de ogen alleen veraf corrigeren. Net als een leesbril bevat ook deze bril een sferische sterkte met veelal een cilinder en een aswaarde. Met dit type bril kan ook dichtbij gekeken worden, vanaf oudere leeftijd is een andere sterkte dan de versterkte vereist om alles scherp te kunnen blijven zien.

Deze soorten brillen zijn er ook

De verte brillen en leesbrillen spreken voor zich, naast deze meest gedragen brillen zijn er ook nog andere soorten brillen die een heel stuk specifieker zijn.

Multifocale brillen

Een multifocale bril wordt ook vaak benoemd als varifocale en/of varifocus brillenglazen. Met dit type bril is het niet alleen mogelijk om dichtbij te kijken maar ook op de tussenliggende afstanden. Een bril met multifocale brillenglazen heeft geen directe overgang tussen het gedeelte waarmee je scherp kunt lezen, en het gedeelte om veraf goed te mee te kunnen zien. Deze glazen kenmerken zich door van boven tot onder een geleidelijke toenemende sterkte te hebben. Het oog bepaald de sterkte aan de bovenkant van het glas.

Bifocale brillen

De bifocale bril is een type bril die glazen bevat om dichtij en ver mee te kunnen kijken. Het leesgedeelte bij een bifocale bril is hier echter wel zichtbaar, ook voor andere mensen. Iemand die bij bij- of verziend is maar wel gebruik maakt van een leesbril zou kunnen kiezen voor een bifocaal brilmontuur.

 

Online brillen informatie & makkelijk online bestellen.

soorten brillen

 

In het kort over brillen

Brillen zijn er in allerlei soorten en maten. Voordat je een bril gaat kiezen, is het handig om te weten welke soorten brillen er zijn en wat de specifieke eigenschappen zijn van die verschillende soorten brillen. Daarom zetten we ze hieronder speciaal voor jou op een rijtje

Enkelvoudige bril
Een enkelvoudige bril is bestemd voor een bepaald doel. Deze bril helpt je bijvoorbeeld om dichtbij beter te kunnen zien of juist om veraf je zicht te verbeteren. Het is eigenlijk erg eenvoudig: als je of veraf of dichtbij niet goed kunt zien, is een enkelvoudige bril de beste oplossing.

Multifocale bril
Een multifocale bril is erg handig wanneer je met meerdere afstanden moeite hebt. Als je zowel veraf als dichtbij moeite hebt met goed kunnen zien, is een multifocale bril de ideale oplossing. Overigens kun je met deze bril niet alleen veraf en dichtbij goed zien; ook alle tussenliggende afstanden worden beter zichtbaar.

Leesbril
Vroeg of laat worden je ogen minder en dat zal vaak als eerste opvallen bij het lezen. Dat is dan ook de reden dat de leesbril zo mateloos populair is. Het helpt logischerwijs om letters beter te kunnen zien. Hierdoor hoef je niet langer ontzettend veel inspanningen te doen om te kunnen lezen en is lezen weer een ontspannende bezigheid!

Computerbril
Als je voor je werk of voor je ontspanning vaak en lang achter een computer zit, ontstaat er vaak hoofdpijn en krijg je last van je ogen. Een leesbril is niet altijd de goede oplossing Gelukkig is er nu een speciale computerbril ontwikkeld zodat deze verschijnselen voorgoed verleden tijd zijn!

Nachtbril
Een nachtbril zorgt voor beter zicht in het donker en bij slecht weer. Dat is natuurlijk vooral erg handig als je ’s avonds of bij slecht weer de weg op moet. Zo heb je beter zicht en zorg je ervoor dat de reis een stuk veiliger verloopt.

De mooiste brillen op overbrillen.nl

Voor de nieuwste ontwikkelingen gaan wij naar de belangrijke beurzen in Europa om onze keuze zo actueel en breed mogelijk te houden. Parijs en Milaan blijken dan toch dikwijls toonaangevend te zijn. Onze brillen zijn compleet, op jou sterkte met standaard enkelvoudige en superontspiegelde glazen, geprijsd.

Meer dan 1000 monturen

Ons assortiment van meer dan 1000 monturen is onderverdeeld in verschillende stijlen. De kleurrijke brillen waarvan het kunststof uit meerdere kleurlagen is opgebouwd is de nieuwe trend. De merken Colourrisimo en Gijs brillen zijn hier een goed voorbeeld van. Ook zijn er bijzondere monturen van het merk Frost, Michael Henau en Theo te verkrijgen, die de persoonlijkheid van de drager onderstrepen. Zij onderscheiden zich door hun aparte vormen en kleurgebruik. Men kan zich de bril ook geheel eigen maken, door zelf de vorm, de kleur, het voorstuk, de neusbrug en de veren uit te kiezen. De merken Zenka, Lindberg en Vistan geven hier de mogelijkheid voor.

Wil je een bril die minder opvalt maar toch jou persoonlijkheid subtiel accentueert, dan moet je denken aan onze merken Lindberg en Flair.Niet alleen vorm en kleur is belangrijk maar zeker ook de maat van het montuur. Met name voor smalle gezichten hebben we verscheidenheid aan monturen die speciaal voor dames geschikt zijn. Naast het merk Kinto is het merk Zen Barcelona te krijgen met zijn gedurfde materiaalcombinaties.

Elk gezicht een maat montuur

Heren met een breed gezicht, die ook graag een mooie kunststof bril willen dragen worden bediend door het merk Freigeist. Ben je op zoek naar echte ronde brillen dan vindt je bij ons Lunor, Braunclassic, Velotti en Beausoleil.De brillen uit onze collectie kunnen van verschillend materiaal zijn gemaakt: titanium, carbon fibre, aluminium, rubber, acetaat in combinatie met geborsteld staal, buffelhoorn en zelfs echt hout.