volle rand bril

Volle rand brillen vormen de basis van bijna alle brillen. Hier begint het, maar eindigt het zeker niet. De bril die het meeste voorkomt is een montuur met een volle rand. Dit kan op allerlei manieren, met oneindige mogelijkheden. De ontwerpers van brillen richtten zich met name op modellen met een volle rand.

De volle rand bril is een breed begrip in de optiek wereld, de rand kan flinterdun, maar ook heel breed zijn. Met voorzichtige natuurlijke kleuren die mooi bij je gezicht passen, tot monturen met een overvloed aan felle kleuren. Deze brillen zijn er voor dames en heren, en vaak van kwalitatief hoogwaardige en stevige materialen.

brillen volle rand

Een volle rand montuur heet zo omdat het brillenglas volledig omrand is. Zo ontstaat er een collectie brillen met een enorme variëteit van kleuren tot materialen. Titanium en acetaat, en alles daar tussenin. Zo is menig retro bril of vintage bril volle rand. Dit omdat destijds de meeste brillen deze bril vorm hadden. Komt het op beperkingen aan, dan kent dit model er maar weinig. Dit zie je goed terug in de collectie van ieder brillenmerk.

Brillenontwerpers kunnen letterlijk hun inspiratie en creativiteit kwijt tijdens het maken van een bril die volledig omrand is. Dit is alleen maar prettig, want zo ontstaan er ruime collecties waarbinnen er keuze voor iedereen is. Er zijn momenteel zelfs volle rand brillen verkrijgbaar waarin een stukje jeans in verwerkt is.

bekijk onze merkbrillen