tienerbrillen

Verschillende soorten tienerbrillen

Tienerbrillen heb je letterlijk in alle soorten en maten. Alles over brillen geeft je graag advies en inspireert je graag als het gaat om mooie merken die tiener brillen in hun collectie hebben. Wij geven je echter geen advies omtrent het geschikte glas, hiervoor kan de opticien je het beste helpen.

Leesbrillen voor tieners

Als je denkt dat alleen ouderen behoefte hebben aan een leesbril dan heb je het mis. Leesbrillen kunnen voor iedereen een handige uitkomst zijn. Deze brillen bevatten glazen die enkel dichtbij de ogen corrigeren. De leesbril voor tieners bevat een zogeheten sferische sterkte en vaak een cilinder en as-waarde.

Verte tienerbrillen

Een verte tienerbril is een montuur die brillen glazen bevat die enkel veraf de ogen corrigeren. Deze tienerbril bevat net als de leesbril een sferische sterkte en meestal een cilinder en as-waarde. Deze brillen zijn ook ideaal om dichtbij te corrigeren.

Andere soorten tienerbrillen

De lees- en verte brillen voor tieners spreken dan wellicht voor zich, je hebt meer verschillende soorten tiener brillen die iets specifieker zijn.

Multifocale tienerbrillen

Een multifocale tiener bril, ook wel varifocale of varifoucsbril genoemd is een tiener bril waarmee je veraf, dichtbij en de afstanden daar tussenin scherp kunt zien. Het multifocale glas in een tiener bril heeft geen plotselinge overgang tussen het gedeelte waarmee je veraf kunt kijken en het gedeelte om te kunnen lezen. De brillen kenmerken zich doordat er van boven naar beneden een geleidelijk toenemende sterkte aanwezig is. Aan de bovenkant zit het deel die geschikt is om veraf scherp te kunnen zien, het onderste gedeelte is geschikt om te lezen.

Bifocale tienerbrillen

De bifocale bril voor tieners is een montuur die glazen bevat die veraf en dichtbij corrigeren. Het leesgedeelte bij dit type brillen is echter wel zichtbaar voor anderen die je aankijken. Iemand die niet bij- of verziend is, maar wel een bril nodig heeft om te kunnen lezen kan kiezen voor de bifocale tienerbril.

 

Welke soorten tienerbrillen zijn er allemaal?

tienerbril