cat eye vlinderbrillen

Cat eye vlinderbrillen zijn nooit helemaal weggeweest. Dit type bril is voor de mensen die graag gezien worden! De stijlvolle en elegante vlinderbril is een icoon van vroeger. De bekende modemerken hebben deze dan ook vaak is hun assortiment, denk hierbij aan Gucci, Tommy Hilfiger en Calvin Klein.

De lijst is in feite eindeloos, de bekendheid kwam pas goed op gang toen Marilyn Monroe deze bril droeg in de jaren ’50. De brillen met een vlinder vorm zetten dan ook de trend voor dit jaar. Tussen het brede aanbod van bijvoorbeeld vintage brillen en retro brillen passen de vlinder gevormde brillen thuis in dit rijtje!

De oorsprong van de Cat eye vlinderbril

vlinder bril vorm

Eind jaren ’50 toen Marilyn Monroe een icoon werd en toen mensen als Audrey Hepburn dit type bril gingen dragen. De enigszins streng ogende bril valt hierdoor enorm op. Er zijn ook veel mensen die dit type bril “tuttig” vinden, en dat het vooral past bij een secretaresse of bibliothecaris, maar combineer je deze bril met de juiste kleding, dan zal deze cat eye vlinderbril juist heel chic zijn.

Dat de vlinderbril er eentje is die door vrouwen wordt gedragen mag duidelijk zijn, met de modellen van vandaag zijn ze zelfs vrouwelijker dan ooit tevoren. De vlinderbril zagen we de afgelopen tijd dan ook op verschillende catwalks terugkomen. Een montuur waar je niet langer omheen kan draaien. De retro bril blijft ons fascineren. De brillen met opwaartse hoeken geven het idee van katachtige ogen. Met de opwaartse lijnen “lift” het je gezicht optisch, reden genoeg waarom je graag een vlinderbril zou dragen!

bekijk onze merkbrillen