ontspiegelde brillenglazen

Ontspiegelde brillenglazen behoren tot de opties wanneer je een nieuwe bril koopt. Deze optie geldt ook voor zonnebrillen! Maar wat houdt die ontspiegelen eigelijk in en is het iets dat je nodig hebt of niet? In dit artikel vertelt Alles over brillen je wat ontspiegelde brillenglazen inhoudt! Natuurlijk met de nodige tips en tricks zodat jij de keuze kunt maken die het beste past.

Wat is ontspiegeld bril glas?

Je hebt een nieuwe bril gekozen, eentje die je helemaal perfect staat! Nu is het tijd om te kiezen voor de juiste brillenglazen. Er zijn tal van opties om je nieuwe bril te voorzien van glas, eentje daarvan is ontspiegeld glas. De opticien bespreekt deze uitvoerig met je. Het is een belangrijk onderdeel, omdat het achteraf niet meer mogelijk is om dit aan te passen. De verschillende glas opties worden namelijk tijdens de productie van de glazen toegepast.

Wanneer je een bril draagt waarvan de glazen niet ontspiegeld zijn reflecteren ze licht dat van voren én van achteren op de glazen schijnt. Daardoor kun je wazig en minder goed zien. Ontspiegelde brillenglazen bieden hier uitkomst. Deze bestaan uit een minimaal laagje op het glas dat weerspiegeling voorkomt.

Drie voordelen van ontspiegelde brillenglazen

  • De ogen raken minder snel vermoed, ze zien een rustiger beeld.
  • Minder reflectie van zowel de buiten als binnenkant, daardoor zie je scherper
  • Anderen kunnen je gemakkelijker in de ogen aankijken

Zijn ontspiegelde brillenglazen iets voor jou?

Over het algemeen is het aan te raden om te kiezen voor ontspiegeld glas. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande situaties:

  • In de auto:
    De koplampen van andere auto’s, lantaarnpalen, nat wegdek en regen zorgen allemaal voor reflecties van licht. Wanneer je een bril draagt met ontspiegeld glas heb je hier veel minder last van.
  • Sneller last van vermoeide ogenKijk je bijvoorbeeld meerdere uren per dag naar een computerbeeldscherm? Je ogen raken dan sneller vermoeid. Ontspiegelde brillenglazen creëeren rust.
  • Op de foto:
    Het meest zichtbare voordeel van het dragen van een bril met ontspiegelde brillenglazen is wanneer je op de foto gaat. Wanneer je een bril draagt met niet-ontspiegelde glazen kun je de ogen bijna niet meer zien door de hoeveelheid reflectie. Dit geldt ook wanneer je met een vriend of collega staat te praten, anderen zien je ogen minder goed.