Een goede zonnebril kopen is een must. UV-straling beschadigt namelijk niet alleen je huid, het kan ook nog eens permanente schade aan je ogen veroorzaken. Een goede zonnebril kiezen is daarom van groot belang, maar hoe weet je nu precies welke zonnebril goede bescherming tegen UV-straling biedt?

Controleer het CE keurmerk

Volgens het tv-programma Radar maakt het niet uit welke zonnebril je kiest, zolang er een CE-keurmerk op de binnenkant van het brillenpootje staat weet je zeker dat je ogen goed beschermd zijn tegen zonnestralen. De CE-waarde (0 tot 4) die je op het brillenpootje ziet zegt dan ook niets over de mate van UV-bescherming die je brillenglazen geven maar verwijst naar de lichtabsorptie die je zonnebril biedt. Ben je van plan om te gaan skiën of ga je deze zomer naar het strand? Dan is een CE-waarde van 3-4 een goede optie omdat sneeuw, water en zand kunnen reflecteren. Een zonnebril met een hogere CE-waarde absorbeert het reflecterende licht optimaal en zo kan je natuurlijk beter zien.

Size does matter 

Wanneer je zonneschade aan je ogen en de huid rondom je ogen wilt voorkomen is het handig om een zonnebril te kopen die wat groter is. Uiteindelijk beschermen deze brillen een groter oppervlak van het oog en het gebied rondom de ogen en zo heb je minder kans op rimpels en zonschade. Wil je toch liever een kleiner montuur voor je zonnebril? Dan kan je natuurlijk ook altijd zonnebrandcrème rondom de ogen aanbrengen om de gevoelig huid in dit gebied goed te beschermen.

Een kleurtje mag

Past een zonnebril met lichtgetinte brillenglazen beter bij je huidskleur maar ben je bang dat je ogen zo meer schade oplopen? Je hoeft je geen zorgen te maken! Volgens de Washington Post beschermen brillenglazen met een lichte tint, zoals een roze of oranje getinte glazen, evenveel tegen UV stralen als een zonnebril met donkere glazen. Je kunt deze zomer dus alle kanten op met het kiezen van je brillenglazen en nog steeds goede zonbescherming voor je ogen dragen.